ua en ru

Фракція БЮТБ не розглядала на вчорашньому засіданні питання про виключення депутатів, - джерело

Фракція БЮТ-Батьківщина не розглядала на своєму засіданні 29 листопада ц.р. питання про виключення із фракції депутатів, які проголосували в першому читанні за проект закону про продовження повноважень і місцевих рад до п'яти років. Про це РБК-Україна повідомило джерело у фракції.

"Засідання вів заступник голови партії Олександр Турчинов. Розглядалися робочі питання. А питання про виключення депутатів, які голосували всупереч загальній позиції, не піднімалося", - сказав співбесідник агентства.

Нагадаємо, минулого тижня лідер ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко заявляла, що рішення про можливе виключення депутатів, котрі підтримали продовження депутатських повноважень, буде прийнято 29 листопада ц.р.

Нагадаємо також, що 19 листопада 2010 р. Верховна Рада України попередньо схвалила проект закону (№ 7265) "Про внесення змін до Конституції України про проведення чергових виборів народних депутатів України, Президента України, депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів", що передбачає уніфікацію термінів повноважень вищевказаних органів влади - 5 років.

За відповідне рішення проголосували 305 із 398 народних депутатів, зареєстрованих у сесійній залі (ПР - 179, БЮТ-Батьківщина - 10, НУ-НС - 41, Компартія - 26, Блок Литвина - 20 і 29 - позафракційних).

Від БЮТБ "за" проголосували Микола Баграєв, Олександр Буряк, Таріел Васадзе, Петро Гасюк, Степан Глусь, Іван Куровський, Євген Сігал, Володимир Скубенко, Валерій Шаманов, Олег Шевчук.