ua en ru

Фракція БПП запропонувала збільшити витрати держбюджету-2019 на 1 млрд грн

Фракція БПП запропонувала збільшити витрати держбюджету-2019 на 1 млрд грн Фото: Ірина Луценко (УНІАН)

Пропонується збільшити витрати на охорону здоров'я

Фракція "Блок Петра Порошенка" у парламенті запропонувала збільшити витрати в державному бюджеті на 2019 рік на 1 млрд грн. Про це повідомила представник президента у Верховній раді Ірина Луценко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Стосовно бюджету України. Наша фракція подала достатньо серйозний перелік пропозицій до другого читання. Основні пропозиції, які ми будемо підтримувати і на яких будемо наполягати. Перше, це збільшення витрат до 1 млрд на чотири основних позиції: на дитячу онкологію, на онкогематологію, гемодіаліз і на інсулін", - повідомила Луценко.

За її словами, також буде збільшено грошове забезпечення для військовослужбовців.

"Збільшення грошового забезпечення на 37% нашим військовослужбовцям, які несуть оборону і захищають наші східні рубежі. Особливо важливо, на чому буде наполягати наша фракція. Це захист малозабезпечених: і пенсіонерів, і не пенсіонерів, які отримують нижче прожиткового мінімуму", - додала вона.

Нагадаємо, 14 вересня Кабінет міністрів України схвалив проект державного бюджету на 2019 рік, в якому закладено зростання доходів порівняно з 2018 роком на 9,0% до 1 трлн 8 млрд грн. Водночас видатки становитимуть 1 трлн 94 млрд гривень, що на 10% більше, ніж у 2018 році.

Рахункова палата пропонує збільшити доходи бюджету на 13,2 млрд грн за рахунок надходжень податку на прибуток підприємств, і на 4,4 млрд грн за рахунок акцизного податку.