ua en ru

Фракції Ради просять ООН і парламенти інших країн натиснути на керівництво Росії

Фракції Ради просять ООН і парламенти інших країн натиснути на керівництво Росії Фото: Верховна Рада України

Важливим елементом протидії російській агресії є збереження та посилення санкцій проти РФ

Фракції Верховної Ради України "Блок Петра Порошенка", "Народний фронт", Радикальної партії Олега Ляшка, "Об'єднання "Самопоміч", "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина"просять Організацію Об'єднаних Націй (ООН) і парламенти інших країн натиснути на керівництво Росії. Про це йдеться у спільній заяві фракцій з приводу замаху на життя нардепа, радника голови Міністерства внутрішніх справ Антона Геращенка.

"Сьогодні Україна знаходиться на передовій боротьби за європейські демократичні цінності, за свободу та незалежність цілої Європи та вільного світу. Звертаємося до Генеральної асамблеї ООН, парламентів іноземних держав, парламентських асамблей та міжнародних організацій із закликом вжити усіх можливих заходів для тиску на керівництво Росії… Демократичні країни мають рішуче засудити агресивну гібридну війну Росії", - підкреслюється у заяві.

Так, наголошується, що важливим елементом протидії російській агресії є збереження та посилення економічних та політичних санкцій щодо Росії та осіб, які причетні до дестабілізації ситуації в Україні.

Нагадаємо, за словами Геращенко, за замахом на його життя стоять злочинці, які організували вбивство журналіста Павла Шеремета.