ua en ru

ФПУ звернулася до Азарова з питання удосконалення оплати праці бюджетним працівникам

Голова Федерації профспілок України (ФПУ), керівник СПО профспілок Юрій Кулик разом з головами профспілок бюджетної сфери звернувся до прем'єр-міністра України Миколи Азарова щодо удосконалення оплати праці. Про це повідомляє прес-служба ФПУ.

У зверненні зазначено про підтримку профспілками процесу реформування оплати праці в бюджетній сфері, започатковану урядом, та звернуто увагу на формальне відношення окремих центральних органів виконавчої влади до цього питання. Мова йде, зокрема, про недосконалість розробленого відповідним міністерством проекту методики віднесення посад працівників бюджетної сфери до певних розрядів ЄТС і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери у частині об'єктивного віднесення посад до того чи іншого розряду. Представлені розрахунки, зроблені на основі методики, свідчать про значне зниження тарифних розрядів, та відповідно всієї заробітної плати, у певної кількості професій (посад) деяких галузей бюджетної сфери.

У зв'язку з чим, профспілками запропоновано ряд заходів, виконання яких сприятиме удосконаленню оплати праці працівників бюджетної сфери.

Читайте також: Підвищення зарплат у сфері освіти в два рази в 2012 р. неможливе, - Азаров