ua en ru

Fox News повідомив про перехоплення російською авіацією безпілотників США в Сирії

Fox News повідомив про перехоплення російською авіацією безпілотників США в Сирії Фото: російський винищувач

Російські винищувачі щонайменше три рази перехоплювали американські дрони

Російські винищувачі щонайменше три рази з моменту початку військової операції в Сирії перехоплювали безпілотні літальні апарати (дрони) США. Про це повідомляє телеканал Fox News з посиланням на двох американських чиновників, знайомих з останніми розвідданими з регіону.

"Коли це сталося в перший раз, ми подумали, що росіянам пощастило. Але потім це сталося ще два рази", - сказало одне з джерел телеканалу.

Обидва співрозмовника телеканалу заявили, що інциденти сталися над територією, контрольованою ІДІЛ ("Ісламською державою"), в тому числі над Раккою, що вважається де-факто столицею бойовиків, а також вздовж турецько-сирійського кордону, поруч з містом Корба. Ще один випадок перехоплення стався на північному заході Сирії, недалеко від міста Алеппо.

Відзначається, що американський безпілотник MQ-1 Predator легко побачити на радарі, оскільки він не використовує технологію стелс (зниження помітності для радара).

Літаки російських ВПС не намагалися збити американські дрони, але пролетіли досить близько, щоб їх присутність відчувалася.

Один з джерел заявив, що "росіяни пролетіли дуже близько, але не перешкоджали польоту бпла".

Нагадаємо, США відмовилися від військового співробітництва з Росією в Сирії.