ua en ru

Форекс – ринок валют на 25 квітня та огляд за четвер 24 квітня.

Форекс - незважаючи на досить велике число економічних каталізаторів у четвер європейські валюти поводили себе досить стримано. У підсумку, EUR/USD до закриття доби на форекс підійшла до області 1,3815, а GBP/USD - до 1,6770.

Форекс - незважаючи на досить велике число економічних каталізаторів у четвер європейські валюти поводили себе досить стримано. У підсумку, EUR/USD до закриття доби на форекс підійшла до області 1,3815, а GBP/USD - до 1,6770.
EUR/USD отримала з самого ранку підтримку на форекс з боку позитивних даних дослідження IFO Німеччини, підтвердив, що бізнес країни з оптимізмом дивиться в майбутнє, незважаючи на геополітичну напругу. Індекс економічних очікувань досяг 111,2 проти прогнозу 110,5, що остаточно переконало валютний ринок, що ЄЦБ навіть не буде розглядати втручання в поточний курс монетарної політики аж до червневого засідання. Драгі не сказав нічого нового і не зміг переконати інвесторів у тому, що поточний курс євро на форекс дуже небезпечний. Втім, вчора він особливо й не намагався зробити це. У підсумку, пара на форекс від рівня відкриття 1,3816 досягала максимуму 1,3842, потім впала до мінімуму 1,3791 на виході сильних даних по роздрібних продажах на форекс, але повернулися в район 1,3820 на закритті.
Після досить впевненого початку тижня GBP/USD зменшила свій запал на форекс і четвер провела у стриманих спроби відновитися після недавніх втрат. Позитивні дані від Конфедерації роздрібних торговців Великобританії не змогли надати парі підтримки на ринку форекс, хоча і перевищили прогнозне значення: індекс роздрібних продажів виріс до 30 проти очікуваних 18. В результаті від рівня відкриття 1,6779 пара доросла до максимуму 1,6805 під час торгів на ринку форекс і завершила торги неподалік.
USD/JPY більшу частину дня провела в рамках 40-пунктовой діапазону, однак вона коливалася в цих рамках досить активно. Відкриття торгів на форекс відбулося на позначці 102,55, після чого пара різко скотилася до денного мінімуму 102,08 і відкотилася в район 102,30 на закриття ринку форекс. Свою роль в ослабленні пари зіграли дані з США - звіт по числу первинно поданих заявок на допомогу з безробіття підтвердив зростання показника.
Прогноз ринку форекс на п'ятницю, 25 квітня
USD/JPY
Діапазон торгів по парі залишається досить вузьким, вже протягом п'яти торгових днів не виходить за рамки 102,20 -102,70 на форекс. Так як Банк Японії, схоже, не поспішає із збільшенням програми стимулювання на поточний момент, у єни є всі підстави не поспішати з падінням. Опубліковані в найближчі години дані по інфляції Японії стануть першим офіційним звітом з моменту підвищення податку на споживання. Зростання індексу споживчих цін може свідчити про те, що продавці заклали зростання ставки ціни на продукцію. Це може дещо підтримати попит на пару на форекс, тобто послабити позиції ієни, так як стане свідченням результативної політики Абе. Найближчою метою на шляху вгору під час торгів на форекс стане все та ж позначці 102,70.
EUR/USD
Маріо Драгі своїм вчорашнім виступом спробував провести тонку грань між занадто дорогим євро, який шкодить економіці, і євро в «зоні комфорту», які є відображенням відновлюються темпів зростання Е-18. Фактично, це підготовка ринку форекс до того, що в травні ніяких радикальних заходів чекати не варто, але зайвого оптимізму від цього відчувати не варто, так як подальше зростання єдиної валюти може змусити ЄЦБ втрутитися, приміром, у червні. Таким чином, протягом найближчого місяця діапазоном по парі буде залишатися 1,3750-1,40, причому верхня межа на форекс буде дуже складна для пробою.
GBP/USD
Як ми бачимо, область 1,6850/40 сьогодні, 25 квітня, залишається досить сильним бар'єром на шляху пари вгору на форекс, де відзначається значне число офферов. Свою лепту в стриманість фунта стерлінгів вносить динаміка кросу з євро, який продовжує рости на досить позитивних даних з Німеччини і на менш «м'яких» коментарях Драгі. Попереду у нас головний звіт тижня з Великобританії - обсяги роздрібних продажів. Зверніть увагу, опубліковані вчора дані BRC з роздрібних продажів говорять про динаміку за квітень, тому розраховувати на них при прогнозуванні березневого показника споживчого попиту не варто. Незважаючи на триваюче відновлення ринку праці і зростання заробітної плати, показник обсягів роздрібних продажів може відобразити всі падіння на 0,4% м/м. Справа в тому, що на цей раз ми можемо побачити класичний корекційний відкат після досить сильних лютневих даних. На користь цього виступають і березневі дані BRC - індекс знизився від 37 до 13 в цей період. Таким чином, це може ще більше натиснути на пару на ринку форекс з найближчою метою в районі 1,6740.

Форекс - акція від компанії xDirect «Бонус 30%» на кожне поповнення рахунку! Деталі ТУТ!