ua en ru

Форекс: Огляд валютних пар на 18 липня 2014 р

Євро на Форекс торгувався різноспрямовано, втративши імпульс в останні сесії на тлі стурбованості з приводу економічного зростання в Німеччині, а також на тлі побоювань, що зберігаються щодо стану фінансової системи єврозони, враховуючи нещодавні проблеми одного португальського банку.

На думку Ясуаки Аматацу, аналітика Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ, євро на Форекс в найближчому майбутньому може впасти нижче 137 ієн, одночасно з послабленням проти долара США. Пара євро/долар США на Форекс може перевірити на міцність ключову підтримку 1,3500, але їй, можливо, буде важко здійснити прорив нижче цього рівня в відсутність нових сигналів. Міцні опціонні бар'єри, мабуть, будуть обмежувати зниження пари районом 1,3500, говорить він.

Учасники ринку Форекс вважають малоймовірним, що волатильність пари долар США/японська ієна незабаром збільшиться.
Статус валюти-притулку, можливо, також захищає долар США на Форекс від активних продажів після виходу слабких даних по ринку житла за червень. Як говорить Джонатан Льюїс, головний інвестиційний менеджер Samson, долар на Форекс трохи знизився, так як надії на те, що Федеральна резервна система (ФРС) США підвищить ставки раніше, починають слабшати.

"Неприйняття ризику на ринку Форекс на тлі геополітичних побоювань, викликаних санкціями США проти Росії, а також крахом в Україні авіалайнера компанії Malaysia Airlines, чи буде довготривалою", - зазначає Осаму Такасима, головний валютний стратег-аналітик Citigroup Global Markets Japan.