ua en ru

Форекс: Огляд USD на 9 червня 2014 р

Долар США на Форекс торгувався майже без змін проти японської ієни на азіатській сесії в понеділок.

Долар США на Форекс торгувався майже без змін проти японської ієни на азіатській сесії в понеділок. Цьому сприяли більш позитивні дані по зайнятості в США, а також зростання фондового ринку в Токіо. Станом на 04.50 за Гринвічем пара долар/ієна на Форекс торгувалася по 102,50 після досягнення максимуму 102,66. У п'ятницю ввечері В Нью-Йорку пара торгувався за 102,48.

Новини ринку Форекс. У середині сесії індекс Nikkei Stock Average торгувався з підвищенням на 0,4% після досягнення найвищого рівня майже за три місяці, отримавши підтримку з боку даних по зайнятості в США, які виявилися краще прогнозів, і зміцнення фондових індексів США в п'ятницю. Зростання фондового ринку в Токіо часто призводить до продажів японської валюти, яка вважається активом-притулком в періоди фінансової нестабільності. "Долар на Форекс раніше торгувався з невеликим підвищенням", так як дані США минулого тижня відповідали консенсус-прогнозом на ринку, а індекс Nikkei виріс у понеділок, каже Кесуке Судзукі з Societe Generale. Але долар на Форекс знову відчував труднощі при зростанні проти японської валюти, залишаючись в діапазоні 102,50-102,60 ієни через фіксації прибутку, яка, ймовірно, буде спостерігатися через фіксацію прибутку і заявками на продаж долара з боку японських експортерів, коли пара наблизиться до позначки 103. "Навіть дані по зайнятості не задали нових орієнтирів, які могли б створити новий тренд", що забезпечує чітке спрямування, каже Судзукі, який очікує, що долар, ймовірно, буде торгуватися в діапазоні 101,80-103,50 на цьому тижні.

Учасники ринку Форекс не відреагували на переглянуті дані по валовому внутрішньому продукту (ВВП) Японії, а також на скорочення позитивного сальдо поточного рахунку платіжного балансу. Уряд повідомило, що ВВП в 1-му кварталі зріс на 6,7% річних порівняно з попереднім кварталом, тоді як раніше повідомлялося про зростання на 5,9%. З урахуванням корекції на інфляцію це стало шостим квартальним зростанням поспіль. Крім того, в квітні в Японії позитивне сальдо поточного рахунку платіжного балансу становило 187,4 млрд ієн, що на 76% нижче в порівнянні з тим же періодом попереднього року, проти 320 млрд ієн згідно з прогнозом.

Враховуючи відсутність нових орієнтирів, учасники ринку стежать за такими подіями, як роздрібні продажі в США за травень в четвер і прес-конференція Харухико Куроды, керуючого Банку Японії, намічена на п'ятницю. Ніхто з опитаних економістів або аналітиків не очікують пом'якшення грошово-кредитної політики з боку Банку Японії, але 7 з 36 опитаних, як і раніше вважають, що центральний банк зробить це на своєму липневому засіданні. Про це повідомляє Японський центр економічних досліджень. Що стосується інших пар, то пара євро/долар США дещо зросла, до 1,3645 з 1,3643, тоді як пара євро/ієна на ринку Форекс зміцнилася до 139,87 з 139,83. Індекс долара WSJ, який відслідковує курс американської валюти проти кошика з інших основних валют, впав на 0,03% до 73,21.