ua en ru

Форекс: Огляд USD на 14 липня 2014 р

Долар США на Форекс торгувався з невеликим підвищенням проти японської ієни на азіатській сесії в понеділок. Інвестори на Форекс зайняли вичікувальну позицію перед важливими подіями, такими як виступ у Конгресі США Джанет Йеллен, глави Федеральної резервної системи (ФРС), з доповіддю, присвяченою грошово-кредитній політиці та економіці.

Побоювання на ринку Форекс щодо можливого погіршення ситуації у фінансовій системі єврозони, які виникли минулого тижня, очевидно, розвіялися.

Станом на 04.50 за Гринвічем пара долар/ієна на Форекс торгувалася з невеликим підвищенням, за 101,39, проти 101,34 у п'ятницю ввечері в Нью-Йорку. Пара євро/долар на Форекс торгувалася по 1,3604 проти 1,3609. Пара євро/ієна на Форекс торгувалася по 137,93 проти 137,90.
Фондові торги в Токіо відкрилися з підвищенням. Індекс Nikkei виріс на 0,9% до 15307,31 до середини другої половини сесії. Це вказує на посилення схильності інвесторів до ризику, після того як вони прийшли до висновку, що побоювання щодо фінансового стану одного з португальських банків навряд чи будуть мати наслідки для фінансової системи єврозони. Пара долар/ієна досяг максимуму 101,43 незабаром після відкриття торгів на фондовому ринку в Токіо.

На азіатських торгах були відсутні нові торгові орієнтири, і інвестори утримуються від великих ставок перед піврічним виступом в Конгресі США Джанет Йеллен, яке відбудеться у вівторок і в середу.

Учасники ринку Форекс також чекають публікації звітів про прибутки у фінансовому секторі і даних США по роздрібних продажах і закладки нових будинків пізніше на цьому тижні.

Тим не менше, ці події навряд чи поставлять яке-небудь нове направлення для пари долар/ієна на Форекс, каже Марито Уеда з GMO Corp.
"Ситуація, ймовірно, поки буде залишатися тупикової", - говорить Уеда. Він очікує, що пара долар/ієна на Форекс буде торгуватися в діапазоні 101,20-101,80 до кінця тижня.

У вівторок завершиться засідання Керуючої ради Банку Японії, а потім відбудеться прес-конференція його керуючого Харухико Куроди. За словами учасників ринку Форекс, Курода навряд чи здивує ринки.

Ні один з економістів і аналітиків, опитаних Центром економічних досліджень Японії, не очікує будь-яких додаткових заходів пом'якшення грошово-кредитної політики з боку центрального баку. Проте 16 з 37 опитаних, тим не менш, очікують, що Банк Японії прийме заходи на своєму жовтневому засіданні.

Індекс долара WSJ, який відслідковує курс долара проти кошика з інших основних валют, виріс на 0,03% до 72,85.