ua en ru

Форекс: Огляд USD/JPY на 12 червня 2014 р

На азіатській сесії на ринку Форекс в четвер долар США торгувався майже без змін проти японської ієни, оскільки багато інвесторів утримувалися від великих угод перед виходом даних США і завершенням засідання Банку Японії.

На азіатській сесії на ринку Форекс в четвер долар США торгувався майже без змін проти японської ієни, оскільки багато інвесторів утримувалися від великих угод перед виходом даних США і завершенням засідання Банку Японії. Станом на 04.50 за Гринвічем пара долар/ієна на Форекс торгувалася по 102,08 проти 102,07 ввечері середовища в Нью-Йорку. На початку сесії долар знизився слідом за зниженням японського ринку, пара долар/ієна на Форекс на час прорывала поріг 102. Але потім долар частково відновився на покритті коротких позицій, викликаних покупки долара в зв'язку з відповідними торговими следками, сказав дилер одного з японських банків, пише "Прайм".

Новини ринку Форекс. Індекс Nikkei Stock Average у другій половині дня знизився на 0,8% слідом за зниженням фондового ринку США. Тепер інвестори зосереджують увагу на таких подіях, як вихід травневих даних по роздрібних продажах у США, які вийде пізніше в четвер, а також на прес-конференції керуючого банку Японії Харухико Куроды за підсумками дводенного засідання комітету банку щодо грошово-кредитної політики. Учасники ринку стежать за тим, якою мірою дані США (очікується зростання роздрібних продажів у порівнянні з квітнем) будуть відображати процес відновлення економіки, а також їх вплив на прибутковість держоблігацій США. Зростання прибутковості облігацій сприяє зростанню долара, оскільки збільшує прибутковість деномінованих у доларах активів. "Зростання долара проти ієни на Форекс - лише питання часу", який буде супроводжувати зростання відсоткових ставок США, сказав головний валютний стратег-аналітик Nomura Securities Юносуке Ікеда. На його думку, пара долар/ієна на ринку Форекс досягне 104 до кінця цього місяця.

Ікеда переглянув власний прогноз, згідно з яким пара на ринку Форекс повинна була до кінця червня досягти 107, з-за несподіваного падіння прибутковості держоблігацій США в минулому місяці і швидко спадних очікувань пом'якшення грошово-кредитної політики Банком Японії. На думку багатьох учасників ринку Форекс, Банк Японії не буде змінювати свою політику на поточному засіданні. "Якщо долар підніметься на сильних даних по економіці США, Банку Японії не потрібно продовжувати пом'якшення грошово-кредитної політики", - сказав головний валютний стратег-аналітик Deutsche Securities у Токіо Тайсуке Танака. Навіть якщо Банк Японії не вживе ніяких заходів, він рекомендує в основному купувати долар за ієну на Форекс на тлі відновлення економіки США. Між тим, пара євро/долар виросла до 1,3542 проти 1,3532, а пара євро/ієна на Форекс - до 138,25 проти 138,12. Індекс долара WSJ, який відображає вартість долара США проти кошика з інших валют, знизився на 0,04%, до 73,33.