ua en ru

Форекс: Огляд EUR/USD на 10 червня 2014 р

Пара євро/долар на Форекс почала нову рівно тиждень: в понеділок, 9 червня, Німеччина, Швейцарія та ряд інших країн Європи відпочивали з нагоди свята.

Пара євро/долар на Форекс почала нову рівно тиждень: в понеділок, 9 червня, Німеччина, Швейцарія та ряд інших країн Європи відпочивали з нагоди свята. Втім, у таких обмежених умовах макроекономічний календар дав привід проявитися "ведмедів" і "биків". Євро на Форекс напередодні помітно здав позиції і провалився під позначку 1,36 дол. США. У вівторок, 10 червня, 07:30 за київським часом європейська валюта на Форекс торгувалася на рівні 1,359 дол.

Інвестори на Форекс все ще переоцінювали події четверга, 5 червня, а саме рішення ЄЦБ про пом'якшення монетарних умов. "Поки ми не чекаємо сильної активності на тлі відсутності важливих новин", - зазначив фахівець.

Новини ринку Форекс. На минулому тижні краще очікувань виявилися макродані з США, Китаю і Японії. Звіт по зайнятості в США показав, що кількість працюючих в несільськогосподарських галузях у травні збільшився на 217 тис. (консенсус - 213 тис.), а рівень безробіття знизився на 10 б.п., до 6,3%. Реакція UST була нейтральною (десятирічні бонди залишилися на рівні 2,59%). Китай продемонстрував істотне збільшення профіциту торгового балансу в I кварталі (майже в два рази в квартальному вирахуванні, до 36 млрд дол.) завдяки скороченню імпорту (-1,6%). Можливо, нещодавно спостерігалися низькі рівні доходностей UST обумовлені їх покупками Китаєм для інвестування надлишку доларової ліквідності та утримання юаня на Форекс від помітного зміцнення. За уточненою оцінкою, економіка Японії в I кварталі виріс на 6,7% у річному вираженні (помітно вище очікуваних 5,6%), в основному за рахунок підвищення витрат корпоративного сектора (+7,6% в квартальному численні).

Нова тиждень виявиться більш-менш спокійною в сенсі макростатистики: всі ключові публікації інвестори вже побачили, щоб сформувати середньостроковий торговий канал, в якому пара євро/долар на Форекс, швидше за все, залишиться під тиском, вважає старший аналітик "Альпарі" Ганна Бодрова.