ua en ru

Форекс: Огляд EUR на 16 травня 2014 р

Всю останній тиждень євро на Форекс різко знижувався і з максимуму минулої п'ятниці, 9 травня, до мінімуму четверга, 15 травня, пройшов більше трьох фігур.

Всю останній тиждень євро на Форекс різко знижувався і з максимуму минулої п'ятниці, 9 травня, до мінімуму четверга, 15 травня, пройшов більше трьох фігур. Це колосальна волатильність. За словами головного валютного стратега брокерської компанії Saxo Bank Джона Харді, пара євро/долар на Форекс впала, проте охочих придбати на привабливих рівнях поки що до цього не було видно. Найближчі лінії підтримки на ринку Форекс проходять на рівні 1,3675 дол./євро і в області 200-денний ковзної середньої на 1,3625 дол./євро. Прорив нижче останнього рівня відкриє котируванням шлях до 1,3500 дол./євро.

Новини ринку Форекс. Втім, якщо подивитися на динаміку курсу євро в 2011 р. і порівняти його із зростанням ВВП єврозони, то видно, що максимум по парі на рівні 1,49 з невеликим був показаний в травні 2011 р., тобто в II кварталі 2011 р., але при цьому вже в цей період зростання економіки був нульовим в квартальному зіставленні, в III кварталі - також нульовим, в IV кварталі динаміка і зовсім була від'ємною - мінус 0,2% в квартальному зіставленні, і далі пішла рецесія. Влітку - восени 2011 р. вже почався повномасштабний боргова криза, яка торкнулася в першу чергу Іспанію та Францію.

Мораль цього така: як показує досвід 2011 р., пара євро/долар на Форекс може рости до тих пір, поки не з'являються вже явні ознаки наближення рецесії. І хто знає, при якому курсі євро економіка єврозони почне давати збій в цей раз. Очевидно, що межа такого зростання євро на Форекс далеко не вичерпаний, підкреслив аналітик інвестиційного департаменту ВТБ24 Олексій Міхєєв.

І дійсно, в п'ятницю, 16 травня, євро на Форекс почали відкуповувати, закриваючи короткі позиції перед вихідними. В результаті спостерігається відновлення котирувань до району 1,3720 дол. На цьому тлі цілком можливе повернення євро на Форекс до зростання, навіть незважаючи на погрози з боку ЄЦБ.