ua en ru

Форекс: Огляд EUR на 16 червня 2014 р

Минулий тиждень виявився досить важким на Форекс, оскільки геополітична напруга зростає в різних частинах світу, обіцяючи різке зростання цін на енергоносії та уповільнення темпів зростання світової економіки

Минулий тиждень виявився досить важким на Форекс, оскільки геополітична напруга зростає в різних частинах світу, обіцяючи різке зростання цін на енергоносії та уповільнення темпів зростання світової економіки, відзначає керівник аналітичного департаменту ІК "Golden Hills-Капітал АМ" Наталія Самойлова. Пара євро/долар на ринку Форекс знаходиться під тиском, однак не ризикує пройти нижче позначки 1,35, оскільки пара вже досить сильно перепродана і, схоже, "дно" ось-ось буде намацано. Дані про ф'ючерсні позиції говорять про те, що попит на євро на Форекс на річних мінімумах і падає вже протягом чотирьох тижнів поспіль.

Новини ринку Форекс. Минулий тиждень євро завершив проти долара зниженням, закрившись на позначці 1,3536. Основна причина ослаблення єдиної валюти - рішення, прийняті на засіданні ЄЦБ. Тим не менш втрати по євро на Форекс були обмежені коментарями представника ЄЦБ Бенуа Кера, який зазначив, що центробанк, ймовірно, не стане негайно приступати до реалізації програми QE. Він зазначив, що ЄЦБ ще належить оцінити вплив прийнятих заходів на економічну ситуацію. У понеділок, 16 червня, до 13:00 за київським часом пари євро/долар на Форекс торгувалася в діапазоні 1,353-1,354. У календарі макроекономічної статистики запланована публікація значення індексу споживчих цін (CPI) за травень (остаточне значення) - інфляційні показники визначать динаміку євро відносно долара. В США вийдуть дані про промислове виробництво за травень, говорить директор інвестиційно-торговельного департаменту Абсолют банку Андрій Зайцев.

Глобальні ринки завершили минулий тиждень в нейтральному ключі, відзначають аналітики ринку Форекс. Зміни фондових індексів по обидві сторони океану коливалися в районі нульових позначок, а зростання геополітичної напруженості виливався в ростуть котирування нафти і попит на UST.

Головна подія ринку Форекс на поточному тижні - червневе засідання ФРС, початок якого заплановано на вівторок, 17 червня. Поки ж інвестори не чекають від регулятора значущих заяв і відхилень від позначеного раніше курсу tapering, за винятком хіба що чергового зниження прогнозів по зростанню і безробіття, які можуть додати аргументів прихильникам зваженого підходу до вилучення монетарних стимулів, підкреслюють аналітики ринку Форекс.