ua en ru

Форекс: Огляд EUR на 11 червня 2014 р

Євро на Форекс третю сесію поспіль прискорено втрачає у вазі. Ось вже і відмітка 1,35 дол. замаячила на горизонті: у середу, 11 червня, 07:30 за київським часом євро був оцінений ринком Форекс в 1,3530 дол.

Євро на Форекс третю сесію поспіль прискорено втрачає у вазі. Ось вже і відмітка 1,35 дол. замаячила на горизонті: у середу, 11 червня, 07:30 за київським часом євро був оцінений ринком Форекс в 1,3530 дол. З відкриття торгів у Європі гравці можуть піти в атаку на цю круглу позначку. Поточні рівні євро вкрай низькі, однак багато аналітиків не поділяють песимізму ринку Форекс.

Аналітики ринку вважають, що для пари євро/долар в травні було лише одне дійсно визначна подія - засідання ЄЦБ 8 травня, вірніше, виступ після цього засідання глави єврорегулятора Маріо Драгі. І вже травневих падінням ринок Форекс заклав в ціну можливі подальші дії ЄЦБ. Аналітики не бачать на даний момент причин для початку масштабного тренда на зниження євро на Форекс, принаймні до того моменту, поки ЄЦБ дійсно не почне проводити QE за зразком ФРС, а ФРС не згорне свою програму QE повністю.

Євро на ринку Форекс зараз сильний головним чином тому, що довіра до боргових ринків єврозони повністю відновився і прибутковість європейських бондів знаходиться на рекордно низьких рівнях (навіть Португалія залучає на десять років під 3,5% річних). "Ми вважаємо, що в таких умовах влітку пара євро/долар на Форекс залишиться в "боковику" 1,36-1,40, а в червні є всі шанси сходити до верхньої межі цього діапазону. В червні ми чекаємо зростання пари назад до максимумів року - в район відмітки 1,39 дол./євро - у зв'язку з тим, що монетарна політика ФРС все ще є більш м'якою, ніж монетарна політика ЄЦБ", - вважають експерти.

Глобальні ринки почали нову тиждень з збереження оптимістичного настрою, відзначає аналітик банку "Зеніт" Володимир Євстіфєєв. Непогані дані щодо ринку праці США за травень та рішення Європейського центробанку щодо пом'якшення монетарної політики призводять до інерційному руху котирувань ризикованих активів вгору. Поточна ситуація вказує на продовження зростання котирувань ризику, який відбувається без особливих на те причин, відзначають аналітики ринку Форекс.