ua en ru

Форекс: Огляд AUD на 12 червня 2014 р

У четвер пара австралійський долар/долар США на Форекс пробила рівень 0,9400 і наблизилася до місячного максимуму всупереч кілька розчаровує даними зайнятості за травень.

У четвер пара австралійський долар/долар США на Форекс пробила рівень 0,9400 і наблизилася до місячного максимуму всупереч кілька розчаровує даними зайнятості за травень. Станом на 07.45 за Гринвічем пара австралійський долар/долар США на Форекс торгувалася в районі 0,9405 проти 0,9381 ввечері в середу. Рівень безробіття в травні не змінився порівняно з квітнем і склав 5,8%. Опитані Wall Street Journal економісти очікували зростання до 5,9%. Але в той же час чисельність робочих місць скоротилася на 4800, а очікувалося зростання на 10 000. Чисельність зайнятих повний робочий день збільшилася на 22 200 осіб. "На перший погляд дані по зайнятості за травень виявилися гіршими, ніж очікувалося, але в деталях вони не так вже й погані", - сказав головний економіст ANZ Bank Джастін Фабо. За словами трейдерів, сильний попит на австралійські облігації, завдяки їх високій прибутковості, стимулює попит на австралійську валюту на ринку Форекс.

Опубліковані минулого тижня дані показали сильне зростання ВВП, який у 1-му кварталі зростав найшвидшими темпами за два роки, і це послабило стурбованість з приводу можливого чергового зниження ставок Резервним банком Австралії. Крім того, недавнє рішення Європейського центрального банку посилити стимулювання зростання економіки в єврозоні підвищило привабливість облігацій Австралії і підтримало австралійський долар. Аналітик FXCM Девід де Ферранте сказав, що привабливість австралійської валюти з точки зору прибутковості з очевидністю проявилася в різкому падінні євро на ринку Форекс минулого тижня: пара євро/австралійський долар знизилася району 1,4600 до 1,4390. Разом з тим, почався кілька тижнів тому зростання австралійської валюти на Форекс скоро може зустріти деякий опір. "У короткостроковій перспективі австралійського долара може загрожувати фіксація прибутку", - вважають в Citigroup.