ua en ru

Форекс - курс євро до долара знову почав рости

Форекс - курс євро до долара знову почав зростати - Джанет дещо розчарувала ринки, не викликавши сплеску очікуваної волатильності, так як, по суті, утрималася від радикальних коментарів. У підсумку, EUR / USD до завершення вівторка підійшла до позначки 1,3630, а GBP / USD - до 1,64 Admiral Markets передае РБК.

Форекс - Джанет дещо розчарувала ринки , не викликавши сплеску очікуваної волатильності , так як , по суті , утрималася від радикальних коментарів . У підсумку , EUR / USD до завершення вівторка підійшла до позначки 1,3630 , а GBP / USD - до 1,64 .
EUR / USD весь день чекала виступу нового глави ФРС , проте подія не змогло викликати ключових проривів на валютних ринках. На Форекс пара від рівня відкриття 1,3643 доросла до максимуму 1,3682 , але з попередньою публікацією заздалегідь підготовлених коментарів Джанет Йеллен ослабла до мінімуму 1,3629 , а наступне її виступ викликав лише коливання пари в діапазоні . Закриття сталося в районі 1,3640 .
GBP / USD , навпаки , тільки виграла від того , що європейська валюта пішла вниз. Свою роль тут зіграла і динаміка крос- курсу EUR / GBP , яка допомогла парі дістатися до максимуму 1,6486 , проте сильний рівень опору , розташований у цьому районі , викликав корекцію з відкотом пари до позначки 1,6450 . Торгові добу були закриті неподалік.
USD / JPY змогла додати майже 50 пунктів протягом торгових діб , більше на зітханні полегшення , що нічого не сталося , ніж на реальній фундаментальної підтримки , яку вона так і не знайшла в словах нового глави Федрезерву . Пара від рівня відкриття 102,25 доросла до максимуму 102,69 , закрившись в районі 102,60 .
Форекс прогноз на середу , 12 лютого
Джанет все зробила по -жіночому м'яко і ненав'язливо. Вона не пішла на радикальні заяви і не стала забігати вперед , озвучуючи відповіді на питання , які повинні будуть підніматися під час березневого засідання FOMC . Йеллен дала зрозуміти , що все продовжиться , але не пояснила , якими темпами , не висловила свого здивування з приводу близькості рівня безробіття до цільових орієнтирів , і не висловила занепокоєння з приводу всього, що відбувається з ринками, . Загалом, не дала ринку жодної зачіпки , так що пробій поточних діапазонів на час скасовується .
Сьогодні з самого ранку ми будемо спостерігати волатильність на азіатських ринках у зв'язку з публікацією звіту по торговому балансу Китаю. Інтерес цей показник викликає тому , що є дуже непоганим індикатором ділової активності Піднебесної , яка поступово переорієнтує свої потужності на внутрішнього споживача на шкоду найбільшим торговим партнерам. Якщо обсяги експорту не дотягнуть до прогнозу , а торговий баланс скоротиться , це може викликати нову хвилю попиту на більш безпечні активи . Таким чином , пара після вчорашньої невдалої спроби все ж може понести втрати . Опір 102,70 може стати на даний момент непереборним бар'єром , провокуючи відкат пари в район 102,20 .
Сьогодні на Форекс пара трохи відвернеться від політичних хвилювань в США , і віддасться у владу ринкових настроїв. Опубліковані дані з промислового виробництва єврозони можуть викликати реакцію ринку , однак навряд чи вона буде масштабною. Швидше за все , пара буде більше орієнтуватися на динаміку британського фунта , причому може отримати несподіваний стимул з боку кросу EUR / GBP , якщо той зможе знову піти в зростання . У такому випадку EUR / USD здатна повернутися в район 1,3680 .
Ми весь цей час говорили про те , що у фунта є великі шанси на падіння на виході інфляційного звіту. Тепер зайдемо з іншого боку : зміцнення валюти не виключено при певних факторах. Наприклад , якщо Банк Англії визнає , що поточні темпи зростання економіки можуть генерувати прискорення інфляції , а прогноз по CPI на найближчі два роки становитимуть 2,0 % або вище. Або ж якщо цільова відмітка з безробіття залишиться на рівні 7 % , причому ми отримаємо підтвердження того , що ЦБ почне діяти і змінювати грошово -кредитну політику.
Тим не менш, ми все ж вважаємо , що варіантів з негативним для фунта сценарієм набагато більше: прогноз по CPI , ймовірно , виявиться нижче 2,0 % , регулятор визнає крихкість відновлення економіки , а рівень безробіття або інший економічний індикатор буде відсунутий подалі від поточного рівня. В описаному нами випадку чекаємо відкат пари в район 1,6340 .
Алена Афанасьєва , аналітик ГК FOREX CLUB