ua en ru

Ford інвестує 4,5 млрд доларів у виробництво електромобілів до 2020

Ford інвестує 4,5 млрд доларів у виробництво електромобілів до 2020 Фото: електромобілі Ford (CarNewsWeek.ru)

Запланований розмір інвестицій у створення машин стане найбільшим за п'ять років

Американський автомобільний виробник Ford планує протягом наступних п'яти років (включно до 2020 року) інвестувати 4,5 мільярда доларів для розробки і виробництва електричних карів. Про це повідомили у прес-службі компанії.

Як передбачається, запланований розмір інвестицій у створення електромашин стане найбільшим протягом п'яти років.

На виділені кошти автовиробник має розробити 13 нових моделей електрокарів. В результаті загальна частка нових транспортних засобів складе 40%, доповнили в асоціації "Укравтопром" з посиланням на CarNewsWeek.

Найбільший інтерес заслуговує Focus Electric, яку будуть випускати із 2016 року. Для зарядки на 80% потрібно лише півгодини. Попередній версії було потрібно дві із половиною години для зарядки на цей же рівень. Повна зарядка гарантує можливість проїхати 160 кілометрів.

Крім того, Ford виявляє особливий інтерес до екологічно чистих машин, в результаті чого розвиває науково-дослідні програми у Європі та Азії. Вони спрямовані на швидкий розвиток технологій і використання найкращих можливостей автомобільних ринків.

Як зауважив Bloomberg, про свої плани Ford заявив на тлі низьких цін на бензин і, як наслідок, зниження попиту на електромобілі. Так, поставки гібридних моделей компанії, за даними Autodata Corp., за період від січня по листопад знизилися на 25% - до 59 тисяч автомобілів. З такими ж проблемами стикнулися Toyota Motor Corp., що випускає автомобіль Prius (зниження на 12%), General Motors Co. (модель Volt, зниження 23%) і Nissan Motor Co. (Leaf, 41%).

Нагадаємо, в лютому торік Ford Mustang випустив "солодку" версію до Дня закоханих.