ua en ru

Фонди "таємної імперії" Медведєва відзвітували про витрати у майже 66 млн доларів

Фонди "таємної імперії" Медведєва відзвітували про витрати у майже 66 млн доларів Фото: фонди "імперії" Медведєва вперше відзвітували за витрати

Звітність не містить деталізації витрат

Благодійні фонди, що мають відношення до так званої "таємної імперії" прем'єр-міністра Росії Дмитра Медведєва, витратили за 2016 рік майже 3,7 млрд рублів (66 млн доларів по курсу НБУ - ред.). Про це свідчать дані вперше опублікованих фінзвітів фондів за минулий рік, повідомляє портал Meduza.

Як повідомляється, фонди "Градислава", "Соцгоспроект", "Дар" та Фонд підтримки зимових олімпійських видів спорту розмістили свою документацію на сайті Міністерства юстиції РФ.

Серед них лідером по витраті коштів став фонд "Дар" (1,5 млрд рублів, або трохи більш як 26,7 млн доларів). У мастштабах країни, "Дар" поступився тільки фонду "Подаруй життя".

Варто відзначити, що в поданій документації немає ніякої деталізації витрат, а є лаконічне формулювання "на поточну діяльність".

Нагадаємо, російське відділення міжнародної неурядової організації Transparency International (TI) звернулося до президента Росії Володимиру Путіну з проханням перевірити прем'єр-міністра країни Дмитра Медведєва на предмет дотримання ним антикорупційного законодавства РФ.