ua en ru

Фондовий ринок США впав другий раз за тиждень

Фондовий ринок США впав другий раз за тиждень Фото: будівля Dow Jones (flickr.com mrsrice)

Індекс Dow Jones впав 8 лютого на 4,15%

Провідний американський фондовий індекс Dow Jones впав 8 лютого на 4,15%, або більш ніж на 1000 пунктів. Про це повідомляє Reuters.

Також повідомляється, що другий важливий американський індикатор S&P 500, також поніс значні втрати. Від пікових значень, показаних 26 січня, він втратив більше 10%.

Індекс Dow Jones два тижні тому закрився на рекордно високому рівні 26 тисяч 616 пунктів.

Котирування на Токійській біржі впали на тлі нового падіння фондового ринку США. Індекс Nikkei знизився на 2,92% (638, 63 пункту) і склав 21252,23 пункту.

Котирування на китайської біржі обвалилися після обвалу на американському і японському ринках. Так, індекс Shanghai Composite знизився на 5,8%, Hang Seng — на 4,0%.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, на початку тижня в США на тлі очікувань про прискорення інфляції обвалився фондовий ринок. Фінансові аналітики називають те, що трапилося "очікуваної корекцією" після затяжного зростання індексів. Якщо падіння продовжиться, інвестори можуть переглянути свої плани, відмовившись від ризикових активів. До того ж експерти вважають, що в разі прискорення інфляції у США Федеральна резервна система (ФРС) буде активніше підвищувати процентні ставки, після чого залучати кошти в доларах на зовнішніх ринках стане складніше і дорожче.