ua en ru

Фондовий ринок Китаю продовжує знижуватися

Фондовий ринок Китаю продовжує знижуватися Фото: На китайському фондовому ринку турбулентність не завершується

Основний індекс Shanghai Composite втратив ще трохи більше 1%

Китайський фондовий ринок продовжує знижуватися, незважаючи на зусилля влади КНР зупинити цей процес. Високотехнологічний індекс ChiNext продовжує стрімко падати, пише The Telegraph.

За підрахунками, за час дисбалансу на фондовому ринку Китаю, загальна вартість котируються в країні акцій скоротилася приблизно на $4 трлн. Спроби влади стабілізувати ринок принесли тільки тимчасове полегшення і "турбулентність в Китаї ще не закінчилася", пише видання і підводить до прогнозу: відтік приватного капіталу з країни може вийти на новий виток.

Як повідомляють ЗМІ, сьогодні, 31 липня, основний індекс Shanghai Composite втрачає трохи більше 1%, обсяг маржинальних позицій, після чотирьох днів поспіль зниження, впав до мінімуму за 4 місяці. Цей процес провокується тим, що по мірі зниження котирувань все більше трейдерів змушена закривати свої позиції.

Нагадаємо, раніше голова МВФ Крістін Лагард заявляла, що нинішні коливання фондового ринку Китаю навряд чи вплинуть на рішення фонду щодо включення юаня до валютного кошика.