ua en ru

Фондові торги в Японії завершилися 19 квітня падінням індексу Nikkei на 1,7%.

Фондові торги в Японії завершилися 19 квітня падінням індексу Nikkei на 1,7%, повідомляє РБК. Причиною розпродажів на японському фондовому ринку послужили новини із США, де Комісія з цінних паперів і бірж (SEC) подала позов на банк Goldman Sachs, звинувачуючи його в шахрайстві з використанням похідних іпотечних цінних паперів. Крім того, різке падіння цін на нафту також негативно позначилося на котируваннях японських компаній.

У лідерах зниження у зв'язку з неприємностями Goldman Sachs опинився банківський сектор. Так, на 3,5% подешевшали папери другого за ринковою вартістю банку Японії Sumitomo Mitsui Financial Group. Котирування його конкурентів Mitsubishi UFJ і Mizuho Financial знизилися на 3,1% і 2,7% відповідно.

Торгові компанії, які велику частину виручки отримують від реалізації сировини, також закрилися в червоній зоні: акції Mitsui & Co. подешевшали за підсумками торгів на 3,6%, а її конкурента Mitsubishi Corp. - на 2,3%.

Для експортерів торговий день теж склався невдало, оскільки ієна знов підвищилася по відношенню до долара. В результаті акції виробника цифрових фотоапаратів Canon подешевшали на 2,3%, котирування виробника електроніки Sony знизилися на 0,9%, а виробника автомобілів Toyota Motor - на 1,9%.

За підсумками торгів 19 квітня 2010 р. індекс Nikkei 225 знизився на 184,37 пункту (-1,66%) - до 10917,81 пункту. Курс долара до ієни знизився на 0,76 дол. по відношенню до курсу попереднього торгового дня і складав на закритті фондових торгів 92,01 ієни/дол.