ua en ru

Фондові торги в Японії закрилися зниженням індексу Nikkei на тлі макроекономічних новин.

Торги на Токійській фондовій біржі закрилися 25 грудня 2009 р. зниженням індексу Nikkei на тлі макроекономічних новин. Без особливого оптимізму інвестори сприйняли доповідь статистичного бюро МВС Японії, згідно якому рівень безробіття в країні в листопаді 2009 р. підвищився на 0,1 процентного пункту порівняно з попереднім місяцем і склав 5,2% (з урахуванням сезонних коливань). Крім того, інвестори були настроєні фіксувати прибуток після зростання фондового ринку на декількох попередніх торгових сесіях.
За підсумками торгів помітно подешевшали акції виробників електроніки і автомобілів. Зокрема, цінні папери найбільшого в Японії виробника автомобілів Toyota Motor Corp. за підсумками торгів подешевшали на 1%, тоді як за дві попередні торгові сесії вони подорожчали на 4,6%. Акції його менш великих конкурентів Honda Motor і Nissan Motor подешевшали на 0,3% і 1,1% відповідно.
Не дуже оптимістично торгова сесія завершилася і для виробників електроніки. Акції найбільшого в світі виробника споживчої електроніки Panasonic Corp. за підсумками торгів подешевшали на 1,5%, а цінні папери найбільшого в світі виробника фотокамер Canon Inc. і концерну Sharp подешевшали, відповідно, на 1,7% і 1,5%. На 1,7% подешевшали акції одного з найбільших в світі виробників мікросхем Tokyo Electron Ltd.
За підсумками торгів 25 грудня 2009 р. індекс Nikkei 225 знизився порівняно з попередньою торговою сесією на 42,21 пункту (-0,4%) - до 10494,71 пункту. Курс долара до ієни підвищився по відношенню до курсу попереднього торгового дня на 0,19 ієн і склав 91,41 ієны/дол.