ua en ru

Фондові торги в Японії 4 листопада завершилися зростанням індексу Nikkei на тлі зростання цін на нафту і золото.

Фондові торги в Японії 4 листопада завершилися зростанням індексу Nikkei на тлі зростання світових цін на нафту і золото. Акції найбільшого в країні золотошукача Sumitomo Metal Mining Co. подорожчали на 2,6%, папери іншого виробника золота Mitsubishi Materials Corp. додали 3,8%. Ф'ючерси на золото виросли напередодні в Нью-Йорку до рекордних 1088,5 дол. за тройську унцію, після того, як Центробанк Індії придбав 200 т золота з резервів МВФ.

У лідерах зростання були також акції японського автопрому. Котирування Nissan Motor піднялися на 1,7% на тлі позитивних даних по продажах автомобілів Nissan в США за жовтень. Акції Toyota Motor Corp. додали у вазі 1,1%, а папери Honda - 1,4%.

Тим часом невдало склалися торги для банків і високотехнологічних компаній. Найбільший публічний банк Японії Mitsubishi UFJ втратив 1,8% ринкової вартості, а компанія Mizuho Financial Group Inc. - 1,6%. Акції другого за величиною в світі виробника напівпровідників Tokyo Electron Ltd. подешевшали відразу на 5,1%, папери провідного виробника устаткування для тестування чіпів пам'яті Advantest Corp. втратили 1,3%.

За підсумками торгів 4 листопада 2009 р. індекс Nikkei підвищився на 41,36 пункту (+0,4%) і склав 9844,31 пункту. Курс долара по відношенню до ієни до кінця торгової сесії виріс на 0,49 ієн по відношенню до курсу попереднього торгового дня і склав 90,46 ієни/дол. 3 листопада фондові торги в Японії не проводилися у зв'язку з національним святом.