ua en ru

Фондові торги в США 28 квітня закрилися підвищенням провідних індексів після коментарів ФРС по економіці.

Фондові торги в США 28 квітня 2010 р. закрилися підвищенням провідних індексів, повідомляє РБК. Після розпродажу попереднього дня, викликаного зниженням кредитних рейтингів Греції і Португалії, інвестори в США почали скуповувати папери, що подешевшали, чому посприяло рішення Федеральної резервної системи (ФРС) по ставках.
Федеральна резервна система напередодні знов зберегла базову облікову ставку на рівні 0-0,25% і у котрий раз пообіцяла утримувати ставки на низькому рівні протягом "тривалого періоду". Разом з тим Центробанк США запропонував навіть оптимістичніший погляд на стан економіки. "Економічна активність продовжує зміцнюватися, ситуація на ринку праці починає поліпшуватися", - заявила ФРС за підсумками засідання по кредитно-грошовій політиці. Ситуація з інфляцією також залишається сприятливою, ФРС не чекає її прискорення в осяжній перспективі, що дозволило заявити про обгрунтованість збереження політики дешевих грошей.
Індекс Dow повернувся на рівні вище за психологічну позначку 11000 пунктів, в його складі лідерами зростання сталі акції провідних банків - Bank of America (+1,8%) і J.P.Morgan Chase (+2,5%). Серед інших компаній, чиї папери цікавили "биків", варто виділити акції хімічної корпорації Dow Chemical. За підсумками біржової сесії акції Dow Chemical підскочили в ціні на 5,9%: всупереч прогнозам її чистий прибуток виріс майже в 20 разів - до 466 млн дол. Чистий виторг Dow Chemical за I квартал ц.р. збільшився на 48% - до 13,41 млрд дол.
Порадував інвесторів і звіт за II фінансовий квартал виробника інтегральних мікросхем для пристроїв зв'язку Broadcom Corporation. Опубліковані компанією дані про обсяги продажів перевищили прогнози аналітиків, що позитивно відбилося на котируваннях паперів Broadcom (+1,7%).
Не дивлячись на те, що цього тижня в сенаті США пройшли слухання відносно американського банку Goldman Sachs Group Inc., обвинуваченого в шахрайстві, банківський сектор характеризувався позитивною динамікою котирувань. Акції вищезгаданого Goldman Sachs подорожчали на 2,6%. Акції Wells Fargo & Co. виросли в ціні на 2,3%, папери Citigroup і Morgan Stanley завершили торги в плюсі (+2,5% і +1,5% відповідно).
За підсумками торгів 28 квітня 2010 р. індекс Dow Jones підвищився на 53,28 пункту (+0,48%) - до 11045,27 пункту, індекс S&P - на 7,65 пункту (+0,65%) - до 1191,36 пункту, індекс Nasdaq - на 0,26 пункту (+0,01%) - до 2471,73 пункту.