ua en ru

Фондові торги в Японії 21 жовтня завершилися незначним зниженням індексу Nikkei - на 0,05%

Фондові торги в Японії 21 жовтня 2010 р. завершилися незначним зниженням індексу Nikkei - на 0,05%. Зазначимо, що зниження біржового індексу спостерігається вже другий день поспіль (фондові торги в Японії 20 жовтня ц.р. завершилися зниженням індексу Nikkei на 1,65%) на тлі побоювань, викликаних новим більш жорстким регулюванням банківського сектора, і зміцненням ієни, яка утримується на рівні, близькому до максимуму за 15 років. Аналітики зазначають, що міцна ієна - ключовий фактор, який обмежує зростання котирувань на японських торгах.
На цьому тлі акції Mitsubishi UFJ Financial Group Inc. знизилися в ціні на 1%, папери другого за обсягом продажів в Японії оператора залізниць Central Japan Railway Co. подешевшали на 5,7%. Котирування японського експортера - автомобілебудівної компанії Nissan Motor Co., яка отримує понад 75% виручки від реалізації продукції за кордоном, знизилися на 1,5%.
Зазначимо, що в складі індексу Nikkei зниженням характеризувалися котирування Hitachi Ltd (-1,1%), автомобілебудівної компанії Honda Motor (-0,4%), Kawasaki Kisen, яка займається морськими перевезеннями вантажів (-1,6%), а також Mizuho Financial , що оперує у фінансовому секторі (-0,83%).
Тим часом, фондові торги в США 20 жовтня 2010 р. закрилися підвищенням провідних індексів на тлі корпоративних новин. У лідерах зростання опинилися котирування американської авіабудівної корпорації Boeing Co. і компанії Yahoo! Inc., що володіє однойменним інтернет-пошукачем, після того, як вони представили результати за III квартал 2010 р., що перевершили прогнози аналітиків. Експерти зазначають, що звіти японських компаній ще попереду. В той же час на ринку існує занепокоєння, що зміцнення ієни може знизити вплив фінансових результатів компаній на хід торгів.
За підсумками торгів 21 жовтня 2010 р. індекс Nikkei 225 опустився на 5,12 пункту (-0,05%) - до 9376,48 пункту. Курс долара до ієни знизився на 0,19 ієни по відношенню до курсу попереднього дня і склав на закритті торгів 81,18 ієни/дол.