ua en ru

Фондові торги в Японії 17 грудня завершилися незначним зниженням індексу Nikkei

Фондові торги в Японії 17 грудня 2010 р. завершилися незначним зниженням індексу Nikkei на тлі пониження котирувань нафтогазових та автомобілебудівних компаній, а також зміцнення ієни по відношенню до долара, повідомляє РБК.

Незважаючи на зниження курсу долара, фінансовий сектор Японії закрився в "плюсі" на тлі даних, що вказують на недооціненість паперів в секторі. Іноземні інвестори активно поповнюють портфелі акціями японських банків, розраховуючи на зростання фінансових котирувань до справедливих рівнів у 2011 р. Папери найбільшого японського банку Mitsubishi UFJ Financial Group виросли на 1,1%, а його конкурентів - Mizuho Financial і Sumitomo Mitsui Financial - на 2, 0% і 1,2% відповідно.

Негативно зміцнення ієни позначилося на котируваннях торгових компаній Країни висхідного сонця, які стали лідерами зниження за результатами сьогоднішніх торгів. Акції провідних компаній цього сектора - Marubeni і Mitsui & Co. впали на 2,4% і 2,2% відповідно.
Також знизилися котирування акцій автомобілебудівного сектора Японії: Toyota Motor - на 0,91%, а її конкурента Nissan Motor - на 1,48%.

Ціни на нафтові ф'ючерси Light Sweet напередодні за підсумками торгів знизилися на 1% - до 87,70 дол. / бар., Що негативно позначилося на котируваннях двох найбільших в Японії нафтогазових компаній Japan Petroleum Exploration і JX Holdings: спад склав 2,1% і 1,3% відповідно.

Також в "червону" зону перемістився металургійний сектор на тлі падіння цін на Лондонській біржі металів на 0,7%. Папери виробника сталі Nippon Steel знизилися на 0,7%, а його конкурента JFE Holdings - на 0,5%.

Сильні втрати в ході сьогоднішніх торгів поніс видавець комп'ютерних ігор Square Enix. Котирування компанії впали на 10% після різкого скорочення прогнозу по чистому прибутку за поточний фінансовий рік на 91,7% - до 1 млн ієн (12 млн дол) Причиною послужив низький рівень продажів компанії.

За підсумками торгів 17 грудня 2010 р. індекс Nikkei знизився на 7,46 пункту (-0,07%) і склав 10303,80 пункту. Курс долара до ієни опустився на 0,54 ієни по відношенню до курсу попереднього торгового дня і склав на закритті торгів 83,79 ієни / дол.