ua en ru

Фондові торги в Японії 12 квітня завершилися підвищенням індексу Nikkei на 0,7%

Фондові торги в Японії 12 квітня завершилися підвищенням індексу Nikkei на 0,7%. Висхідна динаміка на ринку акцій Країни висхідного сонця була обумовлена ​​заявою глави японського ЦБ. Зокрема, раніше сьогодні керівник Банку Японії Масаакі Сіракава пообіцяв ввести нові заходи по стимуляції економічного зростання. Він також заявив, що відновлення країни після руйнівного стихійного лиха, що охопило Японію в березні 2011р., Найближчим часом прискориться.

Крім цього, інвестори також з оптимізмом сприйняли новини з-за кордону. Напередодні в США була випущена "Бежева книга" - щоквартальний звіт Федеральної резервної системи (ФРС) про економічну ситуацію в 12 банківських округах країни. Згідно з опублікованими матеріалами, за I квартал 2012р. економіка США показала помірне зростання, а кількість робочих місць продовжило свій ріст. Збільшення числа робочих місць було відзначено в таких галузях, як інформаційні технології та професійні бізнес-послуги.

На цьому тлі японські експортери продемонстрували підвищення котирувань. Позитивному руху цін на акції також посприяло ослаблення ієни по відношенню до долара. Акції виробників електроніки Hitachi подорожчали на 4,1%, а його конкурентів Panasonic і Kyocera - на 2,1% і 0,8% відповідно. Серед експортерів зростанням ринкової капіталізації також відзначилися автомобілебудівні концерни. Папери Honda Motor піднялися в ціні на 1,1%, а Toyota Motor - а 0,9%.

Впевнене зростання був зафіксований і в металургійному секторі Японії. Акції одного з лідерів галузі Sumitomo Metal Industries виросли в ціні на 4,1%, а його конкурентів Nippon Steel і JFE Holdings - подорожчали на 3% і 2,4% відповідно.

Найбільші торгові компанії Японії Mitsui & Co. і Marubeni також закрилися в зеленій зоні. До завершення торгового дня їх котирування піднялися відповідно на 3,2% і 1,6%.

За підсумками торгів 12 квітня 2012р. індекс Nikkei підвищився на 0,7% і склав 9524,79 пункту. Курс долара до ієни піднявся на 0,11 ієни по відношенню до курсу попереднього торгового дня і склав на закритті торгів 80,95 ієни/дол.

Фондові торги в США 11 квітня завершилися підвищенням провідних індексів.