ua en ru

Фондові торги в США 3 квітня завершилися незначним зниженням індексів

Фондові торги в США завершилися 3 квітня 2014 р. незначним зниженням індексів. Відкриття торгів ознаменувався бічним рухом індексів.

Фондові торги в США завершилися 3 квітня 2014 р. незначним зниженням індексів. Відкриття торгів ознаменувався бічним рухом індексів. Після "ралі" напередодні інвестори поводилися обережно напередодні ключового доповіді Мінпраці станом ринку праці у березні, який буде опублікований сьогодні. Напередодні індекс S&P увосьме з початку року оновив свій історичний рекорд.

3 квітня було опубліковано доповідь агентства ADP за рівнем зайнятості, який, як вважається, передбачає офіційний звіт Мінпраці. За даними агентства, в березні кількість зайнятих у приватному секторі громадян збільшилась на 191 тис. при прогнозі 195 тис. Але це все одно вище лютневих 178 тис. (переглянуто з 139 тис.). Очікується, що сьогодні Мінпраці США повідомить про приріст нових робочих місць в березні на 200 тис.

Також американські інвестори спостерігали за засіданням Європейського центрального банку, на якому було прийнято рішення зберегти ключову облікову ставку на нинішньому рівні 0,25%. Голова ЄЦБ Маріо Драгі заявив, що на зустрічі обговорювалися різні заходи "кількісного пом'якшення" європейської економіки, у разі якщо інфляція продовжить триматися на такому низькому рівні. Нагадаємо, в березні зростання споживчих цін в єврозоні склав 0,5%.

Серед корпоративних новин відзначимо початок торгівлі на біржі нових акцій Google, число яких збільшилося в результаті дроблення акцій у відношенні 2 : 1. Нові паперів технологічного гіганта мають клас C, але не володіють правом голосу і будуть торгуватися під оригінальним тікером GOOG, в той час як старі голосуючі акції Google класу А будуть торгуватися під новим тікером GOOGL. Папери корпорації подорожчали на 0,5% і 0,6%відповідно.

А ось котирування соціальній мережі Twitter знижуються вже протягом кількох сесій поспіль, після того як компанія заявила про зниження виручки у своєму звіті за підсумками IV кварталу. Не допомагає і те, що одночасно з цим вона повідомила про приріст числа користувачів. В результаті акції Twitter подешевшали ще на 3,7%.

За підсумками торгової сесії 3 квітня 2014 р. індекс Dow Jones знизився на 0,45 пункту (-0,00%) - до 16572,55 пункту, індекс S&P опустився на 2,13 пункту (-0,11%) - до 1888,77 пункту, а індекс Nasdaq - на 38,716 пункту (-0,91%) - до 4237,74 пункту.