ua en ru

Фондові торги в США сьогодні відкрилися підвищенням провідних індексів

Фондові торги в США 28 червня 2011 р. відкрилися підвищенням провідних індексів. Незважаючи на песимістичний настрій аналітиків напередодні сесії, більшість котирувань американських компаній демонструють впевнене зростання, повідомляє РБК.
Хоча інвесторів розчарували макроекономічні дані, позитивний вплив на ринок акцій США надали корпоративні новини. Так, одним з лідерів зростання став інвестиційний фонд GSV Capital, який напередодні придбав невелику частку в капіталі соціальної мережі Facebook, оцінивши всю компанію в 70 млрд дол. У ході минулої днем ​​раніше сесії котирування фонду підскочили на 42%, на сьогоднішніх торгах їх зростання досягало 5%.
Також вгору пішли котирування найбільшої в світі консалтингової компанії Accenture. Її акції виросли в ціні на 4,2% після появи інформації про те, що її котирування увійдуть в розрахункову базу індексу S & P. Одночасно з бази вийде банк Marshall & Ilsley, який на даний момент веде переговори щодо об'єднання з фінансовим інститутом Bank of Montreal.
Тим часом статистичні дані викликали негатив на американському ринку акцій. Зокрема, після відкриття торгів дослідницька організація Conference Board опублікувала дані по індексу споживчої довіри в червні 2011 р. Показник знизився до 51,5 пункту, тоді як аналітики чекали, що значення індексу, навпаки, підніметься до 66,5 пункту.
На цьому тлі провідні представники фінансового сектора демонструють спад. Акції JPMorgan Chase опустилися в ціні на 1,1%, у той час як папери його конкурентів Wells Fargo і Bank of America подешевшали на 0,7% і 0,6% відповідно.
Станом на 17:20 за київським часом індекс Dow Jones піднявся на 67,44 пункту (+0,56%) - до 12111,00 пункту, індекс S & P підвищився на 9,22 пункту (+0,72%) - до 1289 , 32 пункту, а індекс Nasdaq виріс на 20,40 пункту (+0,76%) - до 2708,68 пункту.