ua en ru

Фондові торги в США сьогодні відкрилися підвищенням провідних індексів

Фондові торги в США 27 травня відкрилися підвищенням провідних індексів. Позитивний фон для торгів створюють підсумки дводенного саміту "великої вісімки" у французькому Довілі, а також макроекономічні новини, передає РБК. Зокрема, сприятливо на настрій гравців фондового ринку вплинули коментарі підсумкового комюніке G8, згідно з яким відновлення світової економіки набирає обертів, незважаючи на високі ціни на сировину та боргові проблеми єврозони, що представляють загрозу цьому процесу.
Крім того, до початку торгової сесії Міністерство торгівлі США повідомило, що обсяг споживчих доходів у квітні 2011 р. виріс на 0,4%, обсяг споживчих витрат також збільшився на 0,4%. Ці дані, в цілому, співпали з прогнозом аналітиків, які очікували зростання споживчих доходів на 0,4%, а витрат - на 0,5% в порівнянні з попереднім місяцем.
На сприятливому інформаційному тлі котирування американських банків пішли вгору: акції Bank of America, Citigroup і JPMorgan Chase подорожчали на 0,96%, 0,65% і 0,92% відповідно, папери Wells Fargo - на 0,72%.
Між тим менш сприятливо складаються торги для інтернет-гіганта Google, акції якого на відкритті опустилися в ціні на 0,1%. Вплив на динаміку котирувань Google могла надати інформація про те, що компанія PayPal, що володіє найбільшим в світі однойменним сервісом електронних платежів, подала до суду на Google. PayPal звинувачує Google в крадіжці комерційних секретів, використаних в новому додатку Google Wallet, призначеному для здійснення платежів через мобільний телефон. Акції eBay, що запустила сервіс PayPal, на відкритті торгів також пішли в "мінус" (-0,2%).
Підвищення ціни на нафту надало підтримку котируванням нафтогазових ConocoPhillips, ExxonMobil і Chevron, які піднялися на 1,01%, 0,55% і 0,1% відповідно. Акції нафтосервісної Schlumberger додали в ціні 0,9%.
Станом на 16:40 за київським часом індекс Dow Jones підвищився на 50,74 пункту (+0,41%) - до 12453,50 пункту, індекс S & P - на 5,67 пункту (+0,43%) - до 1331 , 40 пункту, а індекс Nasdaq піднявся на 7,34 пункту (+0,27%) - до 2790,82 пункту.