ua en ru

Фондові торги в США відкрилися 8 вересня зростанням провідних індексів

Фондові торги в США відкрилися 8 вересня 2010 р. зростанням провідних індексів. Учасники ринку з оптимізмом чекають регулярний звіт Федеральної резервної системи (ФРС) США "Бежева книга" про поточний стан американської економіки. В той же час основним приводом для неспокою інвесторів є ситуація на ринку праці, яка також буде описана в "Бежевій книзі". На думку аналітиків, кількість робочих місць зростає недостатньо швидкими темпами, щоб забезпечити зайнятість тих, хто поступово повертається до активного пошуку роботи, що може призвести до зростання рівня безробіття до 10%.

Проте, зростанням котирувань відкрилися торгові майданчики для найбільших представників банківського сектора США. Цінні папери фінансової корпорації Citigroup Inc. трохи подорожчали на 0,39%, тоді як Bank of America Corp. додає 0,7%. Істотніше зростання демонструють акції Morgan Stanley і J.P. Morgan Chase & Co., дорожчаючи на 1,17% і 1,18% відповідно. Зміцнюються також і папери оператора кредитних карт American Express Co. (+1,07%).

Успішно почалася сьогоднішня сесія для американських горновидобувачів. У перші години торгів особливу цікавість інвестори виявляють до цінних паперів найбільших сталеливарних компаній країни - U.S. Steel Corp. і AK Steel Holding Corp., чиї котирування зростають на 1,85% і 2,59% відповідно. Пов'язано це, перш за все, з чутками про потенційний брак сталі в Китаї, що може примусити Пекін збільшити імпорт матеріалів. Підвищуються в ціні і папери алюмінієвого гіганта Alcoa Inc. (+2,03%), а також мідьовидобувної Freeport-McMoRan Copper & Gold Inc. (+2,05%).

Котирування одного з найбільших у США постачальників товарів для офісу Staples Inc. у перші години торгової сесії збільшилися на 2,67%, після того, як аналітики з Goldman Sachs підвищили рекомендації по акціях компанії з "нейтральний" до "купувати", а також прогнози з прибутку Staples на 2011 р.

Незначне зростання демонструють акції одного їх провідних виробників мікросхем Altera Corp. (+0,22%). Учасники ринку з оптимізмом віднеслися до рішення компанії підвищити прогнози з прибутку за III квартал 2010 р.

Разом з тим, на 2,15% впали котирування американського виробника комп'ютерної техніки Hewlett-Packard Co. після того, як швейцарський банк UBS AG знизив рекомендації по акціях компанії з "купувати" до "нейтральний".

Станом на 17:29 за київським часом індекс Dow Jones виріс на 63,23 пункту (+0,61%) - до 10403,92 пункту, індекс S&P - на 6,40 пункту (+0,59%), до 1098,24 пункту, а індекс Nasdaq - на 15,57 пункту (+0,70%), до 2224,46 пункту.