ua en ru

Фондові торги в США відкрилися 17 лютого зниженням провідних індексів

Фондові торги в США відкрилися 17 лютого 2011 пониженням провідних індексів на тлі макроекономічних новин. Сьогоднішня корекція частково пов'язана з доповіддю Міністерства праці США, що повідомило про різке зростання числа первинних вимог по виплаті допомоги з безробіття в країні за минулий тиждень. Показник збільшився до 410 тис. з 385 тис., як і очікували більшість аналітиків, передає РБК.

Разом з тим, той же відомство відзвітувало про зростання інфляції в США в січні 2011 р. на 0,4%, хоча експерти очікували більш стриманого підвищення споживчих цін у країні - на 0,3%.
Негативний інформаційний фон зумовив зниження котирувань провідних американських банків. Так, на відкритті торгових майданчиків котирування найбільшого в США за обсягом активів Bank of America знизилися на 0,2%, а фінансової корпорації Citigroup - на 0,5%. В "мінусі" стартували акції банків Morgan Stanley (-0,9%) і JPMorgan Chase & Co. (-0,5%), А також U.S. Bancorp і Wells Fargo, папери яких дешевшають на 0,66% і 0,72% відповідно.
В "червоному" секторі стартувала сесія для енергетичних компаній Нового Світу у зв'язку з падінням цін на нафту на світових торгових майданчиках. Трейдери виявляють знижений інтерес до "чорного" золота після того, як сьогодні вранці влада Єгипту не підтвердили інформацію про те, що бойові кораблі Військово-морських сил Ірану пройшли через Суецький канал. У результаті котирування американського нафтогазового гіганта ExxonMobil знижуються на 0,5%, а його конкурента - Chevron - на 0,2%. Акції нафтосервісного підприємства Schlumberger дешевшають на 0,4%.
Більш успішно почалася торгова сесія для американського виробника графічних процесорів Nvidia Corp. Вже після закриття торгових майданчиків напередодні компанія порадувала ринок досить успішними фінансовими показниками за IV квартал 2010 р., а також не менш оптимістичними планами на майбутні періоди, очікуючи зростання продажів в I кварталі 2011 р. на 6-8%. На цьому тлі котирування Nvidia Corp. ростуть на 2,35%.
Також свій фінансовий звіт представила одна з найбільших компаній американської медіаїндустрії CBS Corp. Компанія повідомила про зростання виручки в IV кварталі 2010 р. до 3,9 млрд дол., що перевершило очікування опитаних аналітиків на рівні 3,85 млрд дол., проте виявилося недостатнім для трейдерів. У перші години торгів акції CBS Corp. втрачають в ціні 2,67%.
Станом на 17:15 за київським часом індекс "блакитних фішок" Dow Jones знизився на 15,82 пункту (-0,13%) - до 1272,30 пунктів, індекс широкого ринку S&P - на 0,99 пункту (-0,07%) - до 1335,33 пунктів, а "високотехнологічний" індекс Nasdaq - на 0,66 пункту (-0,02%) - до 2824,90 пунктів.