ua en ru

Фондові торги в США 9 серпня відкрилися незначною зміною провідних індексів

Фондові торги в США 9 серпня 2013 р. відкрилися незначною зміною провідних індексів на тлі відсутності значимих макроекономічних новин і корпоративних звітів. Крім того, фахівці відзначають, що серпень традиційно є місяцем деякого просідання фондових бірж, коли вони схильні сповільнювати свої темпи, скорочуючи обсяги торгів. Це серпень не став винятком. Сесія, що завершилася напередодні відзначилася незначним зростанням провідних індексів, змінивши триденну низку падінь.

Компанія Priceline.com, що надає послуги з бронювання готелів он-лайн, до офіційного відкриття торгової сесії опублікувала свій фінансовий звіт за квартал. Так, чистий прибуток компанії, доступний для розподілу серед власників звичайних акцій, склала за підсумками кварталу 437,326 млн дол., при цьому прибуток на акцію досяг показника в 8,62 дол / акція. Роком раніше цей показник складав 7,07 дол./акція.

Квартальні результати фінансової діяльності компанії перевершили прогнози ринку, в результаті чого її котирування пішли вгору. Додатковим стимулом для зростання ринкової капіталізації стало повідомлення фахівців JP Morgan, які на тлі яскравої квартальної набряклості, прийняли рішення підвищити цільову вартість паперів компанії. На відкритті сесії акції Priceline.com подорожчали на 6,1%.

Котирування J.C. Penney просіли на 3,1%, після того, як проблемний рітейлер оголосив, що почав пошук нового кандидата на посаду виконавчого директора, якому належить змінити на цій посаді Майка Уллман.

Цінні папери виробника смартфонів Blackberry злетіли на 5,3%. Приводом для цього послужило повідомлення в ЗМІ про те, що канадська компанія розглядає можливість переходу в приватне володіння і не даний момент шукає покупця.

Американські банки на відкритті торгів продемонстрували змішану динаміку. Так, акції Wells Fargo подорожчали на 0,2%, ринкова капіталізація Bank of America скоротилася на 0,3%, а котирування JPMorgan Chase піднялися на 0,11%.

У нафтогазовому секторі також не було одноманітності. Так, котирування Exxon Mobile піднялися на 0,2%, а ринкова капіталізація Conoco Phillips і Chevron скоротилася на 0,28% і 0,29% відповідно. Папери нафтосервісної Schlumberger подорожчали на 0,04%, а її конкурента Halliburton-на 0,7%.

Станом на 17:49 мск індекс Dow Jones підвищився на 3,40 пункту (+0,02%) - до 15501,72 пункту, індекс S&P - на 1,71 пункту (+0,10%) - до 1699,21 пункту, індекс Nasdaq - на 7,44 пункту (+0,20%) - до 3676,55 пункту.