ua en ru

Фондові торги в США 8 січня відкрилися зниженням більшості провідних індексів

Фондові торги в США 8 січня відкрилися зниженням більшості провідних індексів.

Фондові торги в США 8 січня відкрилися зниженням більшості провідних індексів. Основним двигуном торгової сесії сьогодні залишаються свіжі макроекономічні дані, однак побоювання інвесторів напередодні публікації протоколів засідання Комітету з операцій на відкритому ринку (FOMC) ФРС США і останніх даних по безробіттю в країні є серйозними стримуючими чинниками.

Згідно з доповіддю дослідницької ADP, кількість працюючих людей у США збільшилася за підсумками грудня на 238 тис. Аналітики прогнозували, що даний показник виросте лише на 200 тис. Місяцем раніше приріст робочих місць склав 229 тис. Незважаючи на позитивні дані сьогоднішнього дня, інвестори чекають більше майбутньої публікації даних за рівнем безробіття в Штатах від Міністерства праці країни. Доповідь по безробіттю в США за грудень буде оприлюднена 10 січня. Днем раніше будуть опубліковані свіжі дані по кількості первинних вимог з виплати допомоги з безробіття в США. Аналітики очікують, що за підсумками тижня, що завершився 4 січня, показник знизиться і складе 335 тис. вимог проти 339 тис. вимог тижнем раніше.

Також інвестори з нетерпінням чекають публікації протоколів засідання профільного Комітету з операцій на відкритому ринку (FOMC) ФРС США - матеріалів важливого засідання, на якому було прийнято рішення про початок скорочення програми "кількісного пом'якшення" (QE3), яка довгий час слугувала надійною опорою американській економіці. Поки що сума викупу казначейських облігацій та іпотечних цінних паперів була знижена лише на 10 млрд дол., однак фахівці розраховують, що програма буде повністю згорнута вже до кінця 2014 р.

Новий індекс Tech 30 index, який зібрав під своїм крилом високотехнологічні компанії, кілька відступив назад, незважаючи на те, що котирування BlackBerry, як і сесією раніше, продовжили впевнене зростання. На відкритті торгів папери BlackBerry дорожчають на 1,7%.

Котирування проблемного рітейлера J.C. Penney знизилися на 8,4%. Приводом для чергового зниження став звіт рітейлера про продажі в святковий період, традиційно вважається самим гарячим часом для магазинів. Незважаючи на те що сам рітейлер оцінив свої показники скоріше позитивно, задовольнити передоенные критерії він не зміг, відправивши його котирування в "красне" поле.

Котирування автогіганта Ford піднялися на 1,2% на тлі заяви його виконавчого директора Алана Муллалі про те, що той не має наміру покидати компанію заради роботи у високотехнологічній Microsoft. Котирування Microsoft знижуються на 1,7%.

Папери виробника алкогольних напоїв Constellation Brands виросли в ціні на 10,8%, після того, як компанія повідомила про сильні показники прибутку за квартал і покращила власний прогноз на рік.

Котирування агрохімічного гіганта Монсанто зросли на 2,5%, після того, як компанія оприлюднила сьогодні свій фінансовий звіт, повідомила про прибуток і продажі перевищили прогнозовані. Цінні папери виробника напівпровідникової продукції і чіпів Micron Technology дорожчають на 8,9% на тлі відмінної квартальної звітності, опублікованій раніше.

Станом на 17:09 за київським часом 8 січня 2014 р. індекс Dow Jones знижується на 65,96 пункту (-0,40%) - до 16464,98 пункту, індекс S&P - на 1,52 пункту (-0,08%) - до 1836,40 пункту, а індекс Nasdaq росте на 5,79 пункту (+0,14%) - до 4158,38 пункту.