ua en ru

Фондові торги в США 7 червня завершилися підвищенням провідних індексів більш ніж на 1,3%

Фондові торги в США 7 червня 2013 р. завершилися підвищенням провідних індексів. Оптимізму інвесторам додали свіжі макроекономічні дані по ринку праці США. Так, перед відкриттям торгів Міністерство праці США повідомило, що кількість робочих місць в економіці США (не рахуючи сільського господарства) в минулому місяці зросла на 175 тис., тоді як аналітики чекали зростання зайнятості на 170 тис. Водночас рівень безробіття в країні у травні 2013 р. виріс на 0,1 процентного пункту в порівнянні з показником попереднього місяця і склав 7,6%, що виявилося вище прогнозу аналітиків на 0,1 процентного пункту. У результаті котирування ф'ючерсів, що свідчили про "слабкий" початку торгової сесії, пішли вгору і, відкрившись в "зеленому" полі, провідні індекси продовжили зростання, завершивши сесію в упевненому плюсі.

Беручи до уваги зростаючі ризики згортання Федеральною резервною системою (ФРС) США своєї політики "кількісного пом'якшення", нові дані з безробіття стали "оптимальними" для інвесторів. З одного боку, вони виявилися досить сильними, щоб послужити свідченням оздоровлення американської економіки, з іншого ж, настільки вражаючими, щоб ФРС прийшла до рішення про швидке згортання програм стимулювання.

Акції виробника цифрових відеомагнітофонів TiVo впали більш ніж на 19%, після того як компанія вирішила патентну суперечку з підрозділом Google Motorola Mobility. Котирування паперів великого ритейлера Wal-Mart піднялися на 0,9%, після того як у ході щорічної зустрічі акціонерів компанія оголосила про початок програми зворотного викупу акцій на загальну суму 15 млрд дол.

Найбільший інтернет-магазин Amazon повідомив про початок продажу програмно-апаратної платформи для читання електронних книг Kindle в Китаї. На цьому тлі його акції піднялися в ціні на 3,4%.

За підсумками торгів 7 червня 2013 р. індекс Dow Jones підвищився на 207,5 пункту (+1,38%) - до 15248,12 пункту, індекс S & P виріс на 20,82 пункту (+1,28%) - до 1643,38 пункту, а індекс Nasdaq піднявся на 45,17 пункту (+1,32%) - до 3469,22 пункту.