ua en ru

Фондові торги в США 7 серпня 2012 р. відкрилися зростанням провідних індексів

Фондові торги в США 7 серпня 2012 р. відкрилися зростанням провідних індексів на тлі сприятливої корпоративної звітності і спекуляцій про можливі дії центробанків стимулювання світової економіки. Зокрема, голова Федерального резервного банку (ФРБ) Бостона Ерік Розенгрен заявив, що Федеральна резервна система (ФРС) США повинна дотримуватися політики не обмеженого часом і масштабом монетарного пом'якшення. В той же час канцлер Німеччини Ангела Меркель напередодні підтримала програму Європейського центрального банку з придбання іспанських і італійських державних облігацій з метою зниження їх прибутковості, хоча раніше подібний крок зустрічав з боку ФРН жорстку опозицію.

На цьому тлі акції представників американського банківського сектора торгуються в зеленій зоні. Так, котирування J.P.Morgan Chase, Morgan Stanley, Bank of America, Citigroup і Wells Fargo ростуть на 3,36%, 2,57%, 2,36%, 2,35% і 0,70% відповідно.

Корпоративні новини також порадували інвесторів. Так, акції другого за величиною виробника природного газу в США Chesapeake Energy, чий чистий прибуток за II квартал 2012 р. досягнув рекордних показників за всю історію компанії, дорожчають на 9,2%. Папери виробника високоякісних годин і аксесуарів Fossil зростають в ціні на 33,07% після того, як був підвищений прогноз прибутку на 2012 р. на тлі зростання попиту на свої товари.

Після завершення торговельної сесії свої фінансові результати за перше півріччя 2012 р. оприлюднить медіакомпанія Walt Disney. Незважаючи на непросте становище в американській економіці, компанії вдається утримувати свої позиції: акції Walt Disney торгуються на рівнях, близьких до максимальних за всю історію компанії. Втім, звіт з'явиться лише після завершення регулярної торговельної сесії в Нью-Йорку.

Станом на 17:55 за київським часом індекс Dow Jones виріс на 75,95 пункту (+0,58%) - до 13193,46 пункту, індекс S&P - на 9,76 пункту (+0,70%) - до 1403,99 пункту, індекс Nasdaq - на 25,30 пункту (+0,85%) - до 3015,21 пункту.

Нагадаємо, фондові торги в Європі сьогодні також відкрилися зростанням провідних індексів.