ua en ru

Фондові торги в США 6 січня відкрилися зниженням провідних індексів

Фондові торги в США 6 січня 2012 р. відкрилися зниженням провідних індексів. Побоювання інвесторів навколо перспектив подолання європейської бюджетно-боргової кризи нівелювали дані статистики провідної світової економіки, що виявилися кращими за ринкові очікування. Міністерство праці США повідомило, що рівень безробіття в країні в грудні 2011 р. в порівнянні з показником попереднього місяця знизився на 0,2 п. п. і склав 8,5% (аналітики чекали, що показник складе 8,7%.). При цьому кількість робочих місць в несільськогосподарських галузях економіки країни в грудні 2011 р. в порівнянні з попереднім місяцем виросло на 200 тис., що виявилося кращим за прогнози аналітиків, що чекали зростання в 150 тис. місць.
Негативну дію на настрій інвесторів здійснили макроекономічні дані з Німеччини: Міністерство економіки ФРН сьогодні повідомило, що обсяг промислових замовлень у країні в листопаді 2011 р. з урахуванням сезонних чинників знизився на 4,8% по відношенню до попереднього місяця, тоді як аналітики чекали, що показник знизиться на 1,6%.
Крім того, міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings знизило довгострокові рейтинги дефолту емітента (РДЕ) Угорщини по зобов'язаннях в іноземній і місцевій валюті на один ступінь - з BBB- до BВ+ і з BBB до BBB- відповідно. Знизивши довгостроковий РДЕ Угорщини на один ступінь, агентство перевело його в спекулятивну ("сміттєву") категорію.
Котирування найбільшого в країні виробника алюмінію Alcoa Inc., у якого 9 січня ц. р. починається новий сезон звітності, знизилися на 2,1%. Раніше компанія повідомила про плани по закриттю 12% своїх плавильних потужностей. Акції Bank of America Corp. подешевшали на 2,5% на тлі зниження вартості паперів фінансового сектору.
Ринкова капіталізація Jazz Pharmaceuticals Inc. виросла на 9,26%; фармацевтична компанія прогнозує збільшення чистого прибутку, яке перевершує оцінки аналітиків.
Станом на 17:45 за київським часом індекс Dow Jones знизився на 53,09 пункту (-0,43%) до 12362,61 пункту, індекс S&Р - на 4,75 пункту (-0,37%) до 1276,31 пункту, індекс Nasdaq - на 2,13 пункту (-0,08%) до 2667,73 пункту.