ua en ru

Фондові торги в США 6 жовтня відкрилися зниженням більшості провідних індексів

Фондові торги в США 6 жовтня відкрилися зниженням більшості провідних індексів. Не дивлячись на оптимізм аналітиків напередодні сесії, невдалі макроекономічні дані перемістили більшість американських котирувань на негативну територію.
До відкриття торгів (у 15:30 за Києвом) була опублікована доповідь Міністерства праці США по числу первинних вимог по виплаті допомоги з безробіття за тиждень, який завершився 1 жовтня 2011 р. В порівнянні з аналогічним показником попереднього тижня показник підвищився до 401 тис. Не дивлячись на те, що аналітики очікували значнішого підвищення, новини негативно відбилися на низці котирувань.
Крім того, песимізму інвесторам додали заяви голови Європейського центрального банку (ЄЦБ) Жана-Клода Тріше про збільшену міру ризиків в Європі. За його словами, розв'язання боргової кризи в єврозоні знаходиться ще дуже далеко.
Фінансовий сектор США вийшов в лідери зниження. Акції одного з його найбільших представників Morgan Stanley подешевшали на 2,8%, а його конкурента Wells Fargo - на 1,8%. Тим часом папери найбільшого в США банку Bank of America знизилися в ціні менш значно - на 1,6%.
Частковим зниженням наголосився і сировинний сектор. Через ф'ючерси, що подешевшали, на доставку нафти акції провідних компаній, що займаються видобутком "чорного золота", пішли в "мінус". Котирування Chevron опустилися на 1,2%, а її конкурентів ExxonMobil і ConocoPhillips - на 0,8% і 0,6% відповідно.
Тим часом ціни на золото, навпаки, піднялися, що позитивно відбилося на великих компаніях відповідного сегменту. Акції Barrick Gold подорожчали на 0,4%, а її конкурента Newmont Mining - на 0,1%.
Станом на 17:15 по Києву індекс Dow Jones знизився на 20,89 пункту (-0,19%) - до 10919,06 пункту, індекс S&P опустився на 2,01 пункту (-0,18%) - до 1142,02 пункту, а індекс Nasdaq піднявся на 5,60 пункту (+5,60%) - до 2466,11 пункту.