ua en ru

Фондові торги в США 4 листопада відкрилися пониженням провідних індексів

Фондові торги в США 4 листопада 2011 р. відкрилися пониженням провідних індексів напередодні новин з Греції, де в парламенті країни сьогодні відбудеться голосування з питання вотуму недовір'я чинному уряду, а також після публікації даних щодо рівня безробіття в США.
Міністерство праці США повідомило, що рівень безробіття у провідній світовій економіці в жовтні 2011 р. в порівнянні з показником попереднього місяця знизився і склав 9,0% (аналітики чекали, що показник складе 9,1%). При цьому кількість робочих місць в несільськогосподарських галузях економіки країни в жовтні 2011 р. в порівнянні з попереднім місяцем виросло на 80 тис., що виявилося гіршим за прогнози аналітиків на рівні 95 тис. місць. Крім того, Мінпраці США переглянуло у більшу сторону дані з приросту робочих місць за вересень і серпень поточного року: за ці два місяці в економіці (не рахуючи аграрного сектору) додалися на 102 тис. більше робочих місць, ніж повідомлялося раніше.
Раніше сьогодні Міністерство фінансів Греції проінформувало Євросоюз про відмову влади країни від плану проведення референдуму з питання ухвалення нової міжнародної програми допомоги. Напередодні прем'єр-міністр Греції Георгіос Папандреу, який і виступив ініціатором проведення референдуму, піддався тиску опозиції і членів власної партії і заявив про готовність відмовитися від плебісциту. За даними грецьких ЗМІ, Папандреу відкликав свою ризиковану ініціативу після того, як опозиційна консервативна партія "Нова демократія" пообіцяла підтримати нову програму допомоги від партнерів Греції по єврозоні і Міжнародного валютного фонду (МВФ).
Акції банку Bank of America Corp. подешевшали на 2,5%, прискоривши розпродажі у фінансовому секторі. Котирування страхової компанії American International Group Inc. відступили на 4,2% - чистий збиток компанії за підсумками III кварталу ц.р. склав рекордні 4,11 млрд дол. Папери Citigroup Inc. знизилися в ціні на 1,3%.
Starbucks Corp. додав у свій актив 6,01%: оператор міжнародної мережі кав'ярень повідомив про зростання прибутку в III кварталі 2011 р. на 29% на тлі зростання обсягу продажів.
Папери Linkedin Corp. знизилися в ціні на 6,21% після того, як компанія-оператор соціальної мережі для професійних контактів повідомила про збитки в III кварталі поточного року.
Котирування Chesapeake Energy Corp. опускаються на 2,03%, незважаючи на те, що газовидобувна компанія повідомила про зростання прибутку в липні-вересні ц. р.
Станом на 16:05 за київським часом індекс Dow Jones знизився на 130,67 пункту (-1,08%) - до 11913,80 пункту, індекс S&Р - на 15,08 пункту (-1,20%) - до 1246,07 пункту, індекс Nasdaq - на 29,72 пункту (-1,1%) - до 2668,25 пункту.