ua en ru

Фондові торги в США 3 травня завершилися незначною зміною провідних індексів

Фондові торги в США 3 травня 2011 р. завершилися незначною зміною провідних індексів, передає РБК. Індекс "блакитних фішок" Dow 30 завершив сесію без змін. Інвестори вважали за краще не ризикувати і вкладати кошти в акції телекомунікаційних компаній.
Самим помітним зниженням котирувань у складі індексу Dow 30 відзначилася фармацевтична компанія Pfizer, акції якої подешевшали на 2,8% на тлі опублікованого фінансового звіту. За показниками прибутку компанія перевершила прогнози аналітиків, проте виручка Pfizer виявилася нижчою за очікування ринку, що і відбилося на динаміці котирувань.
Нафтогазовий сектор виявився також в "мінусі" на тлі зниження ціни на нафту. Папери Chevron втратили в ціні 1,9%, ExxonMobil - 1,6%.
Підтримку ринку надали, між тим, котирування телекомунікаційних компаній, які пішли на позитивну територію на тлі хороших фінансових результатів MetroPCS Communications, прибуток якої в I кварталі 2011 р. більш ніж подвоївся. Котирування MetroPCS підскочили на 10%, ще одного представника сектора AT & T - на 2,1%.
У ході сесії дорожчали також банківські акції. Так, папери Bank of America піднялися в ціні на 2,1%, оператора кредитних карт MasterCard - на 2,6%. Відзначимо, що раніше MasterCard відзвітувала про фінансові результати за I квартал 2011 р. Показники по прибутку і по виручці перевершили прогнози експертів.
Акції алюмінієвого гіганта Alcoa додали в ціні 2,6% на тлі неофіційної інформації про те, що британо-австралійська Rio Tinto може придбати акції компанії. У той же час в обох компаніях від коментарів на цей рахунок відмовилися.
За підсумками торгів 3 травня 2011 р. індекс Dow Jones майже не змінився, піднявшись на 0,15 пункту (+0,00%) - до 12807,51 пункту, індекс S & P опустився на 4,6 пункту (-0,34%) - до 1356,62 пункту, а індекс Nasdaq - на 22,46 пункту (-0,78%) - до 2841,62 пункту.