ua en ru

Фондові торги в США 3 липня відкрилися зростанням провідних індексів

Фондові торги в США 3 липня 2012 р. відкрилися підвищенням провідних індексів в рамках укороченої передсвяткової торгової сесії і на тлі очікувань інвесторів можливих радикальних заходів монетарного стимулювання економіки від Федеральної резервної системи США (ФРС).

Нагадаємо, 4 липня в США буде відзначатися День незалежності.

Спекуляції з приводу оголошення нового раунду кількісного пом'якшення виникли після публікації даних по індексу ділової активності в промисловості США (ISM index) в червні 2012 р. Згідно докладу американського Інституту з управління постачаннями, даний показник опустився нижче позначки в 50 пунктів вперше з липня 2009 р. і склав 49,7 пункту. Значення даного індексу нижче 50 пунктів вказує на зниження ділової активності в даному секторі економіки.

На відкритті торгів зниженням котирувань на 0,88% відзначилася високотехнологічна Microsoft, раніше оголосила про списання 6,2 млрд дол в збитковому підрозділі онлайн-послуг, головним чином у зв'язку з невдалою покупкою агентства інтернет-реклами aQuantive в 2007 р. У той же час папери інших представників сектора, включаючи Adobe і Apple, незначно ростуть в ціні (на 0,19% і 0,54% відповідно).

Підвищення котирувань спостерігається і в банківському секторі США: акції Bank of America, Citigroup і Goldman Sachs ростуть в ціні на 0,2-0,43%. Нагадаємо, раніше були оголошені результати розслідування маніпуляцій, що проводилися низкою великих банків при визначенні однієї з ключових в світі ставок міжбанківського кредитування - LIBOR (London InterBank Offered Rate). В результаті розслідування було оштрафовано один з найбільших британських банків Barclays. Крім Barclays розслідування торкнулося також і американських банків, зокрема, Citigroup.

На 8,66% підскочили котирування розробника технологій розпізнавання мовлення в медицині MModal. Раніше компанія повідомила про продаж контрольного пакета своїх акцій підрозділу JPMorgan Chase & Co. за 1,1 млрд дол Папери банку JPMorgan Chase незначно подорожчали (на 0,03%).

Станом на 16:57 за київським часом індекс Dow Jones підвищився на 12,41 пункту (+0,10%) - до 12883,80 пункту, індекс S&P - на 2,33 пункту (+0,17%) - до 1367 , 75 пункту, індекс Nasdaq - на 3,55 пункту (+0,10%) - до 2953,67 пункту.