ua en ru

Фондові торги в США 27 травня 2011 р. завершилися підвищенням провідних індексів в межах 0,5%

Фондові торги в США 27 травня 2011 р. завершилися підвищенням провідних індексів, передає РБК. Інвестори продемонстрували оптимізм напередодні святкових вихідних днів. В основному джерелом позитивного настрою трейдерів були макроекономічні новини. Зокрема, зростання котирувань акцій допомогла інформація, опублікована Мічиганським університетом. Згідно з остаточними даними, що містяться в доповіді, індекс споживчої довіри в США в травні 2011 р. склав 74,3 пункту. Аналітики ж прогнозували, що значення індексу залишиться на рівні попередніх даних - 72,4 пункту.

У той же час зростання індексів незначно стримувалося за рахунок інформації, оприлюдненої Міністерством торгівлі США. Обсяг споживчих доходів в квітні 2011 р. виріс на 0,4%, обсяг витрат також збільшився на 0,4%. Незважаючи на зростання показників, результати трохи розійшлися з прогнозами аналітиків, які очікували зростання споживчих доходів на 0,4%, а витрат - на 0,5% в порівнянні з попереднім місяцем.

На позитивному фоні в лідери зростання на минулій сесії вийшов фінансовий сектор США. Зокрема, найбільш значним підвищенням котирувань відзначилися цінні папери Morgan Stanley і Bank of America - їх акції подорожчали на 2,2% і 2% відповідно. Котирування акцій їх конкурентів також зросли: папери Citigroup і Wells Fargo піднялися в ціні на 1,9% і 1,6%.

Крім того, зростанню провідних індикаторів сприяв і ряд корпоративних новин. У цьому сегменті найзначніше подорожчали акції виробника мікрочіпів Marvell Technologies, що підскочили в ціні на 11%. У ході сесії компанія опублікувала прогноз по доходах на II квартал 2011-2012 фінансового року, який перевершив очікування аналітиків. На цьому тлі подорожчали і акції її конкурентів: зокрема, акції Nvidia піднялися в ціні на 3,6%.

Також вгору пішли котирування двох американських інтернет-гігантів: компанії Google та інтернет-магазину eBay. Акції обох компаній подорожчали на тлі скандалу, що розгорівся спору між Google і належить eBay компанією PayPal, яка управляє найбільшим в світі однойменним сервісом електронних платежів. PayPal звинуватила Google в крадіжці комерційних секретів, використаних в новому додатку Google Wallet, призначеному для здійснення платежів через мобільний телефон. На цьому тлі акції Google піднялися в ціні на 0,5%, а eBay - на 0,1%.

За підсумками торгів 27 травня 2011 р. індекс Dow Jones піднявся на 38,82 пункту (+0,31%) - до 12441,58 пункту, індекс S & P підвищився на 5,41 пункту (+0,41%) - до 1331, 10 пункту, а індекс Nasdaq виріс на 13,94 пункту (+0,50%) - до 2796,86 пункту.