ua en ru

Фондові торги в США 25 червня завершилися спадом провідних індексів більш ніж на 1%

Фондові торги в США 25 червня завершилися спадом провідних індексів більш ніж на 1%. Негативна динаміка на американському ринку акцій була викликана черговим ускладненням ситуації в Європі.

Нагадаємо, напередодні влада Іспанії офіційно запитала у Євросоюзу (ЄС) фінансову допомогу на рекапіталізацію банківської системи в розмірі до 100 млрд євро. Міністр економіки Луіс де Гіндос повідомив у листі голові Єврогрупи Жан-Клоду Юнкеру, що точна сума фінансової допомоги, необхідної для покриття поточних банківських потреб і створення додаткового "захисного буфера", буде визначена пізніше.

Котирування американських банків на цьому фоні продемонстрували найбільш помітний спад. Найбільша в США фінансова установа Bank of America наголосилася зниженням ринкової капіталізації на 4,3%. Акції його конкурентів Morgan Stanley і Citigroup тим часом впали в ціні ще значніше: на 4,7% і 4,4% відповідно.

Негативна динаміка відбилася і на котируваннях провідних представниках автомобілебудівного сектору. Папери провідного американського автоконцерну General Motors подешевшали на 3,4%, а його конкурента Ford Motor - на 1,8%.

У сегменті корпоративних новин зниженням котирувань наголосилася компанія Research In Motion, виробник смартфонів Blackberry. Після того, як аналітики інвестиційного банку Morgan Stanley знизили рекомендації по цінних паперах компанії, її ринкова капіталізація скоротилася на 7,6%. Окрім цього, котирування одного з найбільших мобільних операторів в США Sprint впали на 6,1%.

За підсумками торгів 25 червня ц.р. індекс Dow Jones знизився на 138,12 пункту (-1,09%) - до 12502,66 пункту, індекс S&Р опустився на 21,30 пункту (-1,60%) - до 1313,72 пункту, а індекс Nasdaq впав на 56,26 пункту (-1,95%) - до 2836,16 пункту.

Нагадаємо, американський ринок акцій 22 червня закрився зростанням індексів.