ua en ru

Фондові торги в США 25 червня завершилися зростанням провідних індексів

Фондові торги в США 25 червня 2013 завершилися зростанням провідних індексів в основному за рахунок ряду обнадійливих макроекономічних даних.

Так, до відкриття торгів Міністерство торгівлі США повідомило про зростання в країні обсягу замовлень на товари тривалого користування в травні 2013 р. на 3,6%. Це перевершило очікування аналітиків, які прогнозували зростання даного показника на 3,3%. Крім того, Мінторгівлі США повідомило, що обсяг продажів нових будинків у США в травні виріс в порівнянні з попереднім місяцем на 2,1% - до 476 тис. одиниць, що також виявилося вище прогнозів.

Третьою позитивною новиною стало повідомлення дослідницької організації Conference Board. Згідно з її доповіддю, індекс споживчої довіри в США в червні 2013 р. підвищився до 81,4 пункту, що істотно перевершило прогноз і виявилося найвищим значенням за більш ніж п'ять років.

На хід торгів також зробила деякий вплив корпоративна звітність низки компаній. За результатами торгів котирування аптечної мережі Walgreen просіли майже на 6%, причиною для чого став несприятливий звіт, що не виправдав очікувань як по виручці, так і з прибутку.

Після офіційного закриття торгової сесії виробник вогнепальної зброї Smith & Wesson опублікував результати своєї фінансової діяльності за IV квартал, повідомивши про рекордні продажі і прибутки, а також підвищив власний прогноз на поточний квартал і весь рік. Прийдешня звітність сприятливо позначилася на котируваннях Smith & Wesson, які за результатами торговельної сесії піднялися на 3,7%.

Котирування оператора круїзних лайнерів Carnival піднялися на 5%, навіть незважаючи на повідомлення компанії про Прогнозувати раніше зниженні її прибутку до 9 центів на акцію, а саме на 55%.

Позитивні новини з ринку нерухомості і зростання споживчої довіри не забарилися позначитися на котируваннях будівельних компаній. Американська будівельна компанія Lennar Corp. продемонструвала зростання, її акції додали в ціні 0,7%. Ще однією причиною для цього стала вдала звітність компанії, що перевершила очікування аналітиків як з продажу, так і з прибутку. Котирування конкуруючої з Lennar PulteGroup злетіли на 3,9%, а її конкурента Toll Brothers - на 0,4%.

За підсумками торгів 25 червня 2013 р. індекс Dow Jones піднявся на 100,75 пункту (+0,69%) - до 14760,31 пункту, індекс S & P підвищився на 14,94 пункту (+0,95%) - до 1588, 03 пункту, а індекс Nasdaq піднявся на 27,13 пункту (+0,82%) - до 3347,89 пункту.