ua en ru

Фондові торги в США 20 червня 2012 р. відкрилися зниженням провідних індексів напередодні рішення ФРС

Фондові торги в США 20 червня 2012 р. відкрилися зниженням провідних індексів напередодні результатів дводенного засідання комітету з операцій на відкритому ринку (FOMC) Федеральної резервної системи (ФРС) США і оголошення американським Центробанком рішення щодо базової облікової ставки. Аналітики прогнозують, що структура збереже даний показник в діапазоні 0-0, 25% річних.

Трейдери очікують, що за підсумками засідання FOMC можуть бути прийняті додаткові заходи економічного стимулювання, зокрема, оголошено про продовження програми Operational Twist, що передбачає обмін короткострокових держпаперів у портфелі ФРС на довгострокові. За прогнозами аналітиків, не виключено, що ФРС може збільшити обсяг програми Operational Twist, який зараз становить 400 млрд дол. (тобто ФРС повинна придбати у казначейства США довгострокові державні облігації на суму 400 млрд дол. і продати короткострокові бонди на таку ж суму). При цьому експерти підкреслюють, що більш радикальний захід, а саме новий раунд кількісного пом'якшення, залишається малоймовірним.

Позитивний вплив на ринок чинить той факт, що політичним силам Греції нарешті вдалося сформувати новий уряд. Найімовірніше, в коаліцію увійшли представники "Нової демократії", яка отримала перемогу на позачергових парламентських виборах, що пройшли 17 червня ц.р., ПАСОК і "Демократичних лівих". Склад Кабінету міністрів буде оголошено сьогодні ввечері.

На відкритті торгів підвищенням котирувань відзначився банківський сектор: папери Bank of America подорожчали на 0,62%, Citigroup - на 0,46%, J.P.Morgan Chase - на 1,67%.

Сприятливо йдуть справи й з котируваннями нафтогазових компаній США Chevron і ExxonMobil, акції яких подорожчали на 0,26% і 0,5% відповідно. Пізніше сьогодні буде оприлюднена доповідь Міністерства енергетики США щодо комерційних запасів сирої нафти за черговий звітний тиждень, який може надати подальший вплив на динаміку котирувань компаній цього сектора.

Скороченням капіталізації на відкритті торгів відзначилися виробник побутової хімії і товарів гігієни Procter&Gamble і розробник графічного програмного забезпечення Adobe. Раніше сьогодні обидві компанії переглянули прогноз за фінансовими показниками за 2012 р. у бік пониження. На цьому тлі акції Procter&Gamble подешевшали на 3,58%, Adobe - на 5,78%.

Станом на 16:46 за київським часом індекс Dow Jones знизився на 24,29 пункту (-0,19%) - до 12813,04 пункту, індекс S&P - на 2,60 пункту (-0,21%) - до 1355,17 пункту, індекс Nasdaq - на 4,48 пункту (-0,15%) - до 2925,25 пункту.