ua en ru

Фондові торги в США 20 червня 2011 р. завершилися підвищенням провідних індексів

Фондові торги в США 20 червня 2011 р. завершилися підвищенням провідних індексів, передає РБК. Незважаючи на все ще триваючі побоювання інвесторів щодо боргової кризи в зоні євро, основні американські індикатори на момент закриття зміни залишилися у зеленій зоні завдяки корпоративним новинам і позитивній динаміці "сировинних" котирувань.

Зокрема, увага інвесторів зосереджена на автомобілебудівних компаніях. Так, один з найбільших концернів у США Ford Motor напередодні оголосив про намір виділити 1 млрд дол. на розробку семи нових моделей автомобіля Lincoln, які будуть представлені протягом наступних чотирьох років. Акції компанії виросли в ціні на 1,3%. Тим часом котирування основного конкурента Ford, найбільшого в США автоконцерну General Motors, підвищилися ще значніше - на 1,8%.

Сировинний ринок також мав позитивний вплив на хід минулої сесії. Ціни на нафту і золото трохи виросли, на тлі чого компанії відповідних галузей відзначилися підвищенням котирувань. Так, цінні папери нафтогазової компанії Exxon Mobil подорожчали на 0,9%, а її конкурентів Chevron і ConocoPhillips - на 0,8% і 0,5%, відповідно. Тим часом акції одного з провідних золотовидобувних компаній США Newmont Mining виросли в ціні на 0,5%.

Негативний фон на світових біржах продовжує формувати боргову кризу в зоні євро. У ході минулих вихідних зустрічі міністри фінансів країн єврозони відклали до середини липня поточного року прийняття рішення про виділення Греції чергового траншу фінансової допомоги. За словами представників Єврогрупи, Афіни повинні вжити заходів, які "відкриють дорогу до надання траншу". Тим часом чимало аналітиків сподівалися, що новий транш фіндопомоги буде виділений Греції вже наприкінці нинішнього тижня.

В результаті провідні банки США відзначилися зниженням котирувань. Найбільш інтенсивним спадом відзначився банк Morgan Stanley, його акції подешевшали на 1,9%. Конкуренти цього фінансового інституту продемонстрували менш значне зниження: котирування Wells Fargo і Bank of America опустилися на 1,4% і 0,8% відповідно.

За підсумками торгів 20 червня ц.р. індекс Dow Jones виріс на 76,02 пункту (+0,63%) - до 12080,38 пункту, індекс S & P піднявся на 6,86 пункту (+0,54%) - до 1278,36 пункту, а індекс Nasdaq підвищився на 13,18 пункту (+0,50%) - до 2629,66 пункту.