ua en ru

Фондові торги в США 2 липня завершилися зниженням провідних індексів

Фондові торги в США 2 липня 2013 р. завершилися зниженням провідних індексів. У першу чергу це пов'язано з тим, що інвестори звернули пильну увагу на міжнародно-політичні питання, зокрема на ситуацію в Єгипті. Вони також чекають публікації нових макроекономічних даних, які можуть вплинути на подальшу політику ФРС США в питанні згортання політики "кількісного пом'якшення".

Нагадаємо, що в Єгипті продовжується протистояння між прихильниками і супротивниками Президента країни Мохаммеда Мурсі. Раніше збройні сили країни висунули президенту ультиматум, зажадавши почати політичний діалог протягом 48 годин. В іншому випадку армія обіцяла сама зайнятися ситуацією. Президент відкинув ультиматум військовослужбовців і, незважаючи на численні заклики з боку політичної опозиції і протестуючих покинути пост, заявив, що має намір зберегти владу. З 30 червня 2013 р. в різних вуличних зіткненнях в Єгипті загинули понад 16 людей.

Крім того, інвестори з побоюванням ставляться до прийдешньої публікації нових макроекономічних даних по ринку праці за червень. Наприкінці поточного тижня будуть опубліковані дані з безробіття. Очікується, що показник знизиться до 7,5%.

Котирування компанії-виробника відео ігор Zynga продовжили зростання на тлі інформації про те, що глава компанії Марк Пінкус залишає займану посаду. На цій посаді його змінить Дон Маттрік - екс-глава "ігрового" підрозділу компанії Microsoft. Ринкова капіталізація Zynga збільшилася на 6,5%, а цінні папери Microsoft просіли на 1,2%.

Котирування міжнародної дослідницької компанія Nielsen Holdings закрили торги в плюсі, піднявшись на 1,2%. Причиною цього послужило повідомлення про те, що незабаром Nielsen Holdings увійде до переліку компаній S&P 500, зайнявши в ньому місце Sprint Nextel Corp.

Котирування компанії Disney знизилися на 1,05% на тлі повідомлення про те, що компанія прийняла рішення продовжити термін перебування на посаді Бобба Ігера, глави компанії до червня 2016 р. Раніше Ігер заявляв, що має намір залишити свою посаду у квітні 2015 р.

За підсумками торгів 2 липня індекс Dow Jones знизився на 42,55 пункту (-0,28%) - до 14932,41 пункту, індекс S & P - на 0,88 пункту (-0,05%) - до 1614,08 пункту, індекс Nasdaq опустився на 1,09 пункту (-0,03%) - до 3433,40 пункту.