ua en ru

Фондові торги в США 15 липня 2011 р. завершилися боковим рухом провідних індексів

Фондові торги в США 15 липня 2011 р. завершилися боковим рухом провідних індексів на тлі різноманітних новин. Хороші результати інтернет-гіганта Google, що перевершили очікування ринку, сприяли активності інвесторів. У той же час розчаровують макроекономічні новини, що відображають рівень споживчої довіри в США, що надавали знижувальний тиск на котирування, повідомляє РБК.
Після завершення попередньої торгової сесії Google оприлюднила фінансовий звіт, згідно з яким прибуток компанії за підсумками II кварталу 2011 р. підскочив на 36%. Гарній звітності сприяли зростання в основному "пошуковому" сегменті і успіх нового проекту соціальної мережі Google +. Акції компанії на тлі даних новин піднялися в ціні на 13%.
Квартальні результати Google підтримали високотехнологічний сектор: папери виробника програмного забезпечення Microsoft подорожчали на 1,2%, інтернет-компанії Yahoo - на 0,41%, Apple - на 2% і Oracle - на 0,12% відповідно.
При цьому негативний вплив на настрій інвесторів чинили заяви експертів міжнародного рейтингового агентства S & P, які раніше повідомили, що агентство може знизити кредитний рейтинг США, у випадку якщо уряд країни не здійснить хоча б один з очікуваних платежів. Іншими словами, S & P знизить рейтинги США навіть у тому випадку, якщо уряд перенесе виплати, наприклад, за пенсійними посібниками, на більш пізній термін, але при цьому здійснить платежі за держборгом в повному обсязі.
У числі аутсайдерів сесії виявився банківський сектор, незважаючи на непогані фінансові звіти банків, що з'явилися минулого тижня. Папери американського банку Citigroup знизилися в ціні на 1,64%, акції Bank of America - на 0,7%, JPMorgan Chase - на 0,92% і Wells Fargo - на 0,37% відповідно.
За підсумками торгової сесії 15 липня 2011 р. індекс Dow Jones знизився на 15 пунктів (-0,1%) - до 12422 пунктів, при цьому індекс S & P виріс на 2 пункти (+0,1%) - до 1311 пунктів, а індекс Nasdaq - на 13 пунктів (+0,5%) - до 2776 пунктів.