ua en ru

Фондові торги в США 15 лютого 2011 р. відкрилися незначним підвищенням більшості провідних індексів

Фондові торги в США 15 лютого відкрилися незначним підвищенням більшості провідних індексів. Незважаючи на несприятливі корпоративні дані, трейдери налаштовані позитивно на тлі макроекономічних даних, що перевершили очікування аналітиків.

Сьогодні до відкриття торгів у США був опублікований ряд статистичних даних. Зокрема, Міністерство праці повідомило, що споживчі ціни в березні 2011 р. підвищилися на 0,5% в порівнянні з попереднім місяцем, що збіглося із прогнозом аналітиків, перевершили очікування експертів дані за обсягом промислового виробництва за аналогічний період. Згідно з доповіддю Федеральної резервної системи (ФРС) США, цей показник підвищився на 0,8% в порівнянні з попереднім місяцем, в той час як аналітики очікували зростання на 0,6%. Крім того, Міністерство фінансів опублікувало дані по чистому припливу капіталу в лютому 2011 р. Цей показник виріс у порівнянні з попереднім місяцем більш ніж у три рази - до 97,7 млрд дол.

Після відкриття торгів Мічиганський університет опублікував попередні дані по індексу споживчої довіри в квітні 2011 р. Індикатор виріс і склав 69,6 пункту, що також перевершило очікування аналітиків, які прогнозували значення показника на рівні 69,0 пункту.

На цьому тлі акції представників фінансового сектора подорожчали - наприклад, папери Morgan Stanley і Wells Fargo виросли в ціні на 1,2% і 0,8% відповідно.

Позитивна динаміка спостерігається і серед сировинних компаній, в основному за рахунок зростання цін на золото. Акції золотодобувних компаній Newmont Mining і Barrick Gold подорожчали на 0,6% і 0,3% відповідно.

З іншого боку, зростання ринку стримувалося корпоративними даними ряду великих компаній США. Зокрема, сьогодні свій звіт за I квартал 2011 р. представила інтернет-корпорація Google. Зростання чистого прибутку за звітний період на 17% - до 2,3 млрд дол. не співпав з прогнозами аналітиків, в результаті акції компанії впали в ціні на 6,5%. Корпоративні дані Google негативно позначилися і на котируваннях її конкурентів Apple і Microsoft, які знизилися на 0,6% і 0,2% відповідно.

Крім того, сьогодні за I квартал відзвітував один з найбільших фінансових інститутів США - Bank of America. Згідно з опублікованими матеріалами, чистий прибуток банку за звітний період знизилася на 35,5% - до 2,05 млрд дол. Незважаючи на те, що котирування інших представників сектора відкрилися в "плюсі", акції Bank of America подешевшали на 0,5%.

Станом на 17:28 по києвському часу індекс Dow Jones підвищився на 46,43 пункту (+0,38%) - до 12331,58 пункту, індекс S&P підріс на 2,58 пункту (+0,20%) - до 1317,10 пункту, а індекс Nasdaq опустився на 4,38 пункту (-0,16%) - до 2755,84 пункту.