ua en ru

Фондові торги в США 15 серпня 2012 р. завершилися незначною зміною провідних індексів

Фондові торги в США 15 серпня 2012 р. завершилися незначною зміною провідних індексів на тлі публікації статистики промвиробництва в США і змішаних корпоративних новин.

У лідери сесії в плані зростання котирувань вийшли компанії, орієнтовані на споживчий сектор, і фінансові компанії. Так, акції банку Bank of America і оператора кредитних карт American Express додали в ціні на 1%.

Папери американської компанії Cisco Systems Inc., найбільшого у світі виробника мережевого устаткування, подорожчали на 1,1% напередодні публікації квартального звіту, який з'явився після завершення торговельної сесії. В рамках торговельної сесії after hours (після завершення регулярних торгів в Нью-Йорку) акції Cisco Systems продовжили дорожчати, додаючи 2,5%, після того як компанія відзвітувала про обсяг продажів і прибутку, що перевищили очікування аналітиків.

В той же час в "мінусі" торгувалися акції комунальних та енергетичних компаній.

Як вже зазначалося, оприлюднена макроекономічна статистика лише частково підтримала фондовий ринок. За даними Федеральної резервної системи (ФРС) США, обсяг промислового виробництва в липні 2012 р. збільшився на 0,6% порівняно з попереднім місяцем при прогнозі зростання на 0,5% завдяки збільшенню випуску продукції в автомобільній індустрії і стрибку споживання комунальних послуг, що було позитивно сприйняте інвесторами.

Однак картину зіпсували дані за обсягом промислового виробництва в Нью-Йорку. Як повідомляє Федеральний резервний банк (ФРБ) Нью-Йорка, цей індекс, що відображає приріст промвиробництва в усьому штаті Нью-Йорк, північному Нью-Джерсі та південному Коннектикуті, у червні 2012 р. знизився вперше з жовтня 2011 р. і склав мінус 5,9 пункту. Значення показника нижче нуля свідчить про зниження обсягів промвиробництва.

За підсумками сесії котирування акцій найбільшого в США інвестиційного фонду Carlyle Group опустилися на 0,12% на тлі інформації про те, що компанія набуває 13,5% акцій китайської компанії Meinian Onehealth Healthcare, яка надає послуги у сфері охорони здоров'я. Також Carlyle Group купує найбільший у світі фотобанк Getty Images за 3,3 млрд дол.

За підсумками торговельної сесії індекс Dow Jones знизився на 7,36 пункту (-0,06%) - до 13164,78 пункту, індекс S&P піднявся на 1,6 пункту (+0,11%) - до 1405,53 пункту, індекс Nasdaq - на 13,95 пункту (+0,46%) - до 3030,93 пункту.